Czyli jednak nie oślepłam na starość. :mrgreen:
Wersja do druku
Bardzo rzadko robię HDRy. To jest pseudo HDR, bo wyciągany z jednego RAWa.
Kompozycja jest super ale to "ziarno" na chmurach mi się nie podoba :roll:
Ale ja dziwny jestem...
Widzę, że latałeś po Kraku w sobotę, a ja porankiem opuszczałem to piękne miasto. W nocy Rynek fociłem (w moim wątku). Najbardziej z ostatnich podoba mi się facecik z różą. Też tak kiedyś stałem, ale nie w Krakowie.
941- można powiedzieć, że tło dość ponure, jednak przekaz dzięki siedzacej na murze pary emanuje sympatią i ciepłem.
Dzięki za komentarze. Kolejna fota:
942
Czy ty nosisz podkoszulek z napisem 'Darmowe pożyczki od ręki w 3 minuty!', że ludzie tak do Ciebie podchodzą i dają się fotografować? :)
Oczy trochę zniknęły w ciemnościach, ale ja słynę z niewyregulowanego monitora :)
Trzeba mieć tylko w sobie pewną śmiałość do ludzi. A nie każdy ma ten dar.
Wątek odwiedzam regularnie, choć nigdy nie miałam właśnie śmiałości pisać. Wątek bardzo interesujący i ciekawe spojrzenie na to, co się dzieje wokół, na ludzi. Podziwiam i prace, i podejście do drugiego człowieka. Zwłaszcza do tego, któremu się nie powiodło w życiu.
Ten ostatni starszy pan wygląda porządnie, wyprasowana koszulka zapięta pod szyję, ładna twarz...
943
942- szczera, ufna twarz. Jest w niej cos ujmującego w pozytywnym przekazie. 943- grajek z akordeonem bardziej pasuje do dresa z fryzurą i karkiem. A na zdjęciu muzyka łagodzi obyczaje.
Ładna kompozycja na 943.
Ostatnia "Weltmeister", ciekawie niedopowiedziana. Natomiast 939. fajoska reakcja młodzieniaszka na Twoje zaczepki ;-)
941. - świetne foto, oszczędna forma, chmury zmuszają do refleksji "jakaż to będzie przyszłość tego zwiazku".
943. - chłopaki, jak rozumiem, grają ska? :D
Postacie grajków są dealnie zakomponowane w kadrze więc się fajnie ogląda.
Temat oklepany ale pokazany jak trzeba i o to chodzi.
Na początku miałem napisać, ze 943 jest krzywe :) Jednak drugi rzut oka utwierdził mnie w przekonaniu, że te krzywizny tak mają być. Do pełni szczęścia może brakuje gapiów i szerszego objęcia tematu - ale to np. jako drugi kadr, dopełnienie tego pierwszego.
944
Bardzo podoba mi się ostatnie, fantastyczna mina tej kobiety, wzruszają mnie starsi ludzie, a co Ty czujesz kiedy robisz im zdjęcia???? np. tej pani? Ciekawi mnie to..... tak po prostu:)
Wanilio, nie zastanawiałem się nigdy nad tym co czuję focąc starszych ludzi. Bardzo lubię z nimi rozmawiać, bo mogę się dowiedzieć czegoś nowego, ciekawego. Starzy ludzie często mają mądrość, która nie musi wynikać z wiedzy którą posiadają, ale z życiowego doświadczenia.
Tymczasem kolejna fota:
945
939 i 941 bardzo się widzą...
946
Kolejna fota:
947
Ostatnie po prostu mniodzio :lol:
946 - to chyba z parady .
947 - świetnie uchwycone .
Nie, to nie parada. Pani sobie po prostu spacerowała po krakowskim rynku.
Kolejna fota:
948
Fajna fotka, dzieciaki sie cieszą :)
Sam lubię takie pokazy puszczania baniek mydlanych na Rynku :)
Gdy Kaśka była jeszcze mała też miała z tego radochę a ja popełniłem kilka podobnych fotek.
944- starsi ludzie bardzo miło wychodzą na zdjęciach a szczególnie wtedy gdy są jeszcze sprawni i maja chęć na spacerki i pogaduszki na ławkach. 945- nożny żongler na pewno zwraca uwagę swoimi pokazami. 946- bardzo wpadł mi oko ten kadr. Dośc orginalny ubiór i swoboda bycia modelki. Patrząc nasuwa mi się myśl "zwiewna puszystość". Koronkowa parasolka dopełnia reszty. 947- ascetyczna postawa zakonnicy w rażącym konflikcie z napisem. 948- bardzo wesołe i sympatyczne.
949
"Jaki biznes. Taki pakiet."
Z przesłaniem.
już widzę, że zapowiada się cała seria pod tym oknem ;) Codziennie inny pakiet.
Trudno mi ocenic poszczegolne zdjecia, bo mam wrazenie, ze wszystkie razem stanowia jakas calosc definiujac twoja tworczosc i podejscie do tematu.
Poprostu, bede tu zagladal, zamiast pisac 385 swietne, 240 nietrafione.
Pozdraiwam:)
949- wszystko w kadrze ma swoją wymowę, elelmenty kadru zmyślnie zestawiają sie w całość z przesłaniem.
"Jaki biznes, taki pakiet"?
Fajne, facet szuka w portfeliku odpowiedniego ;)
Drobne pytanie. Stałeś i czekałeś na zakonnice?
Dzięx za komenty. Kolejna fota:
950
We dwie a samotne?
Taki tytuł mi sie nasunął, fajna fotka.
I kolejna fota:
951