wydzierał się cały czas :D
Wersja do druku
wydzierał się cały czas :D
Kolejny kwiczoł ...
Załącznik 201951
... i szpak
Załącznik 201952
Ciepłoooo....
Załącznik 202321
opala się :)
Dziś cały dzień mi towarzyszył.
Załącznik 202324
pierwsze "podejście" do ostrygojada :) 400mm z panasa
Sobieszewo ?
Podejdź do dziada bliżej, wkomponuj się w piasek ;)
"mewia łacha" Świbno:)
raczej tam ciężko podejść, strefa zamknięta, rezerwat lęgowy, jutro startuję rano w inne miejsce gdzie powinno być łatwiej :)
dzięks
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
dzięks ?
Z dzisiejszego poranka.
Załącznik 202613
"Ptasi Raj" praktycznie brak ptactwa na plaży :( kilka biegusów, 3 sieweczki :( jestem zawiedziony, jednak coś tam można "upolować - wąsatki
@viruuss - nie narzekaj, drugie śliczne. Jesienią będzie więcej, wystrzelasz jeszcze swoje 4 setki, nie martw się.:)
A swoją drogą, mam wrażenie, że nawet zwykłych mew i kormoranów jest nad Bałtykiem jakby mniej niż kiedyś.
Piękne te wąsatki.
Byłem dzisiaj w Piaskach a przed tem na platformie przed Piaskami, o której wspominałeś. Platforma świetna . Można cały dzień spędzić. Niestety z ptaszków mogłem tylko obserwować szybującego Bielika. Co prawda zrobiłem jemu zdjęcie ale to "znaczek pocztowy".
Nie mam pojęcia. Może ornitolodzy wiedzą.
Jeszcze z wczorajszego zachodu trochę ptaszków. Policzyłam - 674:wink:
Załącznik 202635
To chyba przeniosły się do nas, na południe :)
Teraz jest taki martwy sezon na ptaki, wiele z nich po intensywnym okresie lęgów przechodzi pierzenie, w tym czasie są osłabione, niektóre nawet nie mogą latać, dlatego siedzą pochowane w bezpiecznych miejscach i chronią się przed ewentualnymi drapieżnikami.
Trzeba troszkę poczekać, już niedługo zaczną się wędrówki i na przelotach będzie ich znacznie więcej. Wiosna i jesień to chyba najlepszy okres dla ptasiarzy :). Aktualnie obserwuję dużo drobnych ptaków na polach i łąkach w zadrzewieniach śródpolnych, na skraju lasów no i oczywiście dużo "drapoli" na rozległych terenach rolniczych.
Ja naliczyłem 467 :-P.
Pozdrawiam
Pozwolę się z Tobą nie zgodzić. 3 tygodnie temy byłem tam i widziałem jak zachowują się w tym miejscu wycieczki młodzieży. Jestem przekonany, że gdyby nie te ograniczenia, my pasjonaci przyrody nie mielibyśmy po co tam chodzić. Ptaki opuściły by szybko to miejsce. Na szczeście grupy ornitologów i pasjonatów mają tam dyżury.
edukacja to pierwsza sprawa !! zamknięcie grobli to totalna głupota !! jak ktoś chce tam dojść to dojdzie od drugiej strony i nic na to nie poradzą :)
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
jakiś czas temu nad przepustami leżały deski i można było przy małej gimnastyce przejść, teraz już desek brak :(
Wąsatki całkiem udane
Łyska coś buduje..Załącznik 202717
Mała przekąska:
Załącznik 202790
Wczoraj z viruuss-em spędziliśmy poranek na spacerze w poszukiwaniu ptaszków. Ja testowałem Panasonika Leikę 100-400 viruussa (za co pięknie dziękuję).
(wg. mnie młody gąsiorek) L-400; F-6,3; S-1/320s z ręki.
Załącznik 203225
młode wróble L-400; F-6,3; S-1/250s z ręki.
Załącznik 203226
400-setka dobrze się spisuje jak widać:)
te same wróble GX7+mzd40-150/2,8, zdjęcie robione z podobnej odległości co DzejPi :)
"chłopaki w imię "Boga" i "lepszej sprawy" oraz dla uciechy zaczynają "zabawę".
http://www.tokfm.pl/Tokfm/7,130517,2...l#Z_Czolka3Img
No ale jak sie ma jeden zwój mózgowy to...:evil:
...i to jest ten zwój na sygnałówce !
Młodziaki
Załącznik 203303
Dzisiejsze ćwiczenia z P-L 100/400:
Załącznik 203548
Załącznik 203549