To ja podobne kiedyś z Giewontu prezentowałem. Trzeba w środku tygodnia celować
Wersja do druku
To ja podobne kiedyś z Giewontu prezentowałem. Trzeba w środku tygodnia celować
Byłeś na Rysach? :) Piekne tłumy.
Gdy byłem w zeszłym roku na Rysach to spotkałem w powrotnej drodze turystę wracającego spod Chłopka, który twierdził, że szlak ten (zielony) jest dużo ciekawszy od tego na Rysy. Potwierdzam - jest wręcz zajebisty :grin:
Co do turystów to rano kompletne pustki. Do schroniska dotarłem koło 5:30. Z kilkanaście osób szło na Rysy, czterech (głównie TOPRowcy) szło na Mięguszowiecki, jeden schodził, dwoje Słowaków przyszło na przełaj od swojej strony. Z powrotem do Czarnego Stawu pod Rysami było już więcej turystów ale do tłumu bardzo daleko, jednym słowem luzik. Wszystko zmieniło się od Czarnego. Tłumy walczące o przetrwanie w japonkach, klapkach, sandałach, butach do trumny (tych przynajmniej jak spadną nie trzeba już przezuwać :wink:), papuciach :shock:. Wrzeszczący tłum (słychać było juz po drugiej stronie jeziora), kwiat młodzieży strzelający selfie z uśmiechem, który chwilę później zamieniał się w grymas bólu po kilkunastu metrach pod górę :mrgreen:, bachory rzucające kamieniami w ryby :evil:. Wiedziałem, że będzie źle ale aż takiego tłumu się nie spodziewałem, bardziej w weekend.
Pomyślałem sobie - Boże widzisz a nie grzmisz i wkrótce rozpętała się burza, ale gdzieś nad Jurgowem :grin:
Większość zdjęć jakie zrobiłem są do kosza - przykleił się jakiś syf do obiektywu co dopiero na górze zauważyłem, ale i tak było zajebiście :grin:
Z Rysów ? dzwonię do Marysi, że jesteśmy na szczycie.
- ludzi dużo ?
... kamieni nie widać :mrgreen:
522, 523
To na pewno w Tatrach....Nie było to dojście do kąpieliska na Mazurach?
Jeśli to Tatry to ja naprawdę już dawno tam nie byłem :???: