Leszno ul. Narutowicza bok kamienicy
(ps. nie wiem dlaczego mi tak obraca zdjęcie :()
Załącznik 168786
Wersja do druku
Leszno ul. Narutowicza bok kamienicy
(ps. nie wiem dlaczego mi tak obraca zdjęcie :()
Załącznik 168786
Mural na Bursie Międzyszkolnej w Lesznie ul. Kurpińskiego :)
Załącznik 168934
Zdjęcie jest prosto z aparatu? Jeśli tak to parametr pionowego kadru (zaszyty w pliku JPEG, zapisany przez aparat) nie jest brany pod uwagę.
Szkoda, że nie wyciąłeś tych samochodów w post-procesie. Zdjęcie ściany z innego kąta dałoby tą część zasłoniętą, którą można było wkomponować w programie.
Ps. Ten widok to z parkingu na Korczaka?
Tak zdjęcie jest prosto z aparatu. Jest taka funkcja kompensacja efektu Keystone która chciałem się pobawic i może przez to nie jest brane pod uwagę.
Ze względu ze to jest ten parking na Korczaka to nie miałem możliwości innego ujęcia :-( A niestety nie umiem w programie zrobić takich rzeczy :-(
Wspomniany wyżej parametr przy wyświetlaniu zdjęć nie jest brany pod uwagę. Proponuje jednak przygotować zdjęcie do publikacji w internecie, tak samo jak przygotowuje się zdjęcia do laboratorium.
To może dorób ten kawałek ściany, w podobnych warunkach (silne słońce, godziny południowe). Jest tu kilku specjalistów, którzy rozkminią temat.
Jutro podjadę jeszcze raz, zrobię zdjęcie i wrzucę bez kompensacji efektu Keystone i spróbuję zrobić zdjęcie zasłanianego kawałka ściany. Mam program Zoner Photo Studio 16 może spróbuję sam wkleić. Jak mi nie wyjdzie to wrzucę RAWy i może ktoś będzie chciał wsawić :-)
postaram się też powrzucać kilka swoich ostatnich sztuk ulicznych ;)
ta z Lyonu - praktycznie jedyna rzecz która nas zafascynowała :)
przepiękna kamienica cała w muralu - poniżej jej fragment
Załącznik 168976
Fajnie to wygląda :-) Wyglądają jak prawdziwi :-)
Ciekawe czy jakis pijak chcial forsowac schody :mrgreen:
Murale swietne.
To tak ładnie zrobione że i na trzeźwo można na schody próbować wejść.