Kiedyś dość dawno temu zaważyłem na budowie pewnego hotelu.
Taka ciekawostka. Może jakiś balkon wysunięty. :grin:
Załącznik 216879
Załącznik 216880
Wersja do druku
Kiedyś dość dawno temu zaważyłem na budowie pewnego hotelu.
Taka ciekawostka. Może jakiś balkon wysunięty. :grin:
Załącznik 216879
Załącznik 216880
To pomost dla sfrustrowanych samobójców. :shock: :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
To będzie pomost dla bungee :-)
Przez myśl mi przeszło że trampolina do basenu. Ale chyba jednak nie to . :wink:
A ja sądzę, ze na ostatnie piętro będą musieli wstawić coś na tyle dużego, że nie da się tego przetransportować windą lub schodami. Dźwigiem lub śmigłowcem wstawią na ten pomost i potem przez zdemontowany kawałek zewnętrznej ściany wsuną na miejsce. Druga hipoteza to przesuwny pomost roboczy pomocny przy montażu zewnętrznej elewacji .
Na parkingu pod jednym ze sklepów stoi taki wóz.
Dziś na zakupach byłem i zrobiłem fotkę.
Załącznik 217094
Jest szansa, że go rozbiorą,... nim odpowiednie służby się zajmą :-)
Widok z dołu:
Załącznik 219985Z góry rzecz prezentuje się tak:
Załącznik 219986
Za navtur.pl:
Landshut to miasto w południowych Niemczech, położone nad rzeką Izarą (prawy dopływ Dunaju). Założone zostało wraz z zamkiem Trausnitzna początku XIII wieku przez księcia bawarskiego Ludwika I(1174-1231). Praktycznie od samego początku miasto stanowiło wtedy siedzibę roduWittelsbachów, a później także książąt bawarskich. Największy okres świetności Landshut przypadł na XV wiek. Wtedy to właśnie w 1475 roku odbył się w mieście słynny ślub oraz wesele księcia Jerzego Bogatego z córką Kazimierza Jagiellończyka, Jadwigą Jagiellonką. O randze i znaczeniu tego wydarzenia świadczy fakt, że na uroczystość zaślubin przybyli najznamienitsi monarchowie z całej Europy z cesarzem Niemiec na czele, a na weselu bawiło się przeszło 10 tysięcy osób. Na pamiątkę tego wydarzenia, od 1903 roku w Landshut organizowany jest festiwal Landshuter Hochzeit(Wesele w Landshut).
Ciekawostka
- Według historyka Marcina Kromera bawarscy wychodźcy z Landshut założyli w średniowieczu miasto Łańcut.