Bodzip kapitalna jest ta cerkiew. Piekny zabytek.
Wersja do druku
Bodzip kapitalna jest ta cerkiew. Piekny zabytek.
spokojnie, ja piwo, a Pyśkowi wentylator dmucha :)
---------- Post dodany o 12:39 ---------- Poprzedni post był o 12:38 ----------
Dzięki, sporo takich.
Nakręciłem nawet filmik ze śpiewem cerkiewnym. Nie śmiejcie się tylko z kompozycji - to mój pierwszy film :mrgreen:
i na dokładkę byłem spóźniony :(
>>KLIK<<
Pamiętaj o wrześniu - możesz być na rowerze :-P
Bodzio...normalnie chyba się przeprowadzę ;-)...pieknie tam !!
Boguś zabrzmiało jak zaproszenie- serdeczne dzięki za pamięć. Nic w tej chwili nie odpowiem bo sam dla siebie jestem niewiadomą. Serce by chciało niejedno, a gumowy młotek rozum ciągle atakuje i do rzeczywistości przywraca:wink:. Ale niczego nie wykluczam, będe pamiętał i kto wie. Na razie to wyprawę mam w głowie na Mazury i ustalenie z kim i jak.
Zrób tej cerkiw nocne zdjęcie powinno wyjść rewelacyjnie.
Pozdrowerki
Beskid Niski jest cały nimi usiany. To cmentarze wojenne - pamiątki, miejsca pamięci i chwały tych którzy oddali swoje życie w czasie walk I wojny światowej. Ziemia ich pogodziła. Leżą razem byli wrogowie, teraz równi - a miejscowa ludność o Nich pamięta i szanuje.
Cmentarz wojenny nr 56 w miejscowości Smerekowiec nie jest duży. Znajduje się tuż przy drodze do Gładyszowa, a dalej do przejścia granicznego w Koniecznej lub do Gorlic. Jak większość tych miejsc pamięci - to także projektował słowacki architekt Dušan Jurkovič. Pochowano tu 22 żołnierzy armii austro-węgierskiej i 1 żołnierza rosyjskiego. Współrzędne: 49°30'26"N 21°14'19"E W 2004 roku wyremontowany i postarano się aby krzyże swą stylistyką nawiązywały do oryginalnych.
i memento:
WIR WAREN EIN ATEMZUG DER MILIONEN
DIE DAS VATERLAND GERETTET HABEN
BYLIŚMY ODDECHEM MILIONÓW
KTÓRZY URATOWALI OJCZYZNĘ
Więcej jak zwykle >>KLIK<<
Jeszce niecałe 3 tygodnie i tam będę:-)Tzn. mam nadzieję,że nie na cmentarzu tylko w Beskidzie Niskim :-)
Panoramka specjalnie dla Ciebie :)
Załącznik 66731