Odp: Olympus XZ-1 F1,8-2,5
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Wystąpienie każdego z wymienionych zdarzeń jest śladowe. Wystąpienie ich wszystkich razem jest tak nieprawdopodobne, że śmiem twierdzić, że nie zdarzyło się nigdy i pewnie się nie zdarzy.
To się zdarza znacznie częściej niż się wydaje - wystarczy popytać w serwisach komputerowych. Dlatego warto wyciągać wtyczki w przypadku silnych, dużych burz.
Drugi częsty przypadek psucia przepięciami to elektryzowanie w warunkach suchego powietrza - pady równie nierzadkie. Nota bene, udar wysokonapięciowy (np. z zapaliczek piezzoceramicznych) nie zostawia śladów, a pozwala jednoznacznie rozstrzygnąć problemy gwarancyjne urządzeń ''raz działa, raz nie działa''.
Janko :mrgreen: ja pisałem o aparacie. Ilość włączonych komputerów w czasie burzy, a podłączonych aparatów to nieba a ziemia :)
Oj, nie irytujcie się moimi pytaniami,przecież napisałam,że jestem zielona.
To mój pierwszy aparat.
Aparat jest ubezpieczony, mieszkanie jest ubezpieczone, więc przepięcia mi niestraszne, ale po co się narażać.
Szukałam ładowarki, a znalazłam to forum i pierwszy post na jaki trafiłam brzmiał:
No i przyszedł do mnie XZ1. Ładna zabaweczka. Ale wkurzyłam się, że nie ma ładowarki do akumulatorów. Cóż to za pomysł żeby ładować aparat z gniazdka? A niech pójdzie przepięcie... Aparat do wyrzucenia.(post425).
Dlatego moje pytania o ładowarkę. Znam sporo rapusów, którzy zanim obejrzą, pomyślą, biorą się do działania i psują.
Kup dowolną ładowarkę dobrej firmy, np. Hama lub Hähnel. W opisie produktu będziesz mieć jakie typy akumulatorów obsługuje. Znajdź taką, która ładuje akumulatory LI-50 i po problemie.
Nadchodzi (do Europy) aktualizacja oprogramowania oznaczona nr 1.5. Jest już dostępna na japońskiej stronie Oly z dzisiejszą datą.
Niestety nic specjalnego nie wnosi. Wg japońskich "krzaczków" oprogramowanie poprawia stabilność pracy aparatu podczas zapisu na kartach SDXC o pojemności 48GB i większych.
i stało się :-) Oli w kieszeni!
dobrze, że kupowałem aparat, a nie kamerę, bo te filmy to jakaś kpina ;-)
po 2 dniach jestem BARDZO zadowolony z przesiadki z wielkogabarytowego 40D
Cytat:
Zamieszczone przez
pie3ak
i stało się :-) Oli w kieszeni!
dobrze, że kupowałem aparat, a nie kamerę, bo te filmy to jakaś kpina ;-)
Gratuluję. Imho najlepszy kompakt na rynku (nie liczę specjalistycznych typu tough). Dla mnie osobiście filmiki były pozytywnym zaskoczeniem - XZ-1 używam równolegle do LX3. Raw w trybie AUTO, możliwość zumowania podczas kręcenia i wcale nie taki wolny AF dopełniają i tak wypasioną spec tego aparaciku.
Włożyłam płytkę do laptopa żeby przynajmniej zobaczyć, co na niej jest i niestety nie otwiera się.
Włozyłam do komputera w pracy i otwera się okno do instalacji. Niestety w tym starutkim kompie nie ma wejścia usb, więc nie podłączę aparatu do konfiguracji.
Pytanie, jakiego programu brak mi w laptopie,że się okno do instalacji nie otwiera?
Cytat:
Zamieszczone przez
Maniana
Włożyłam płytkę do laptopa żeby przynajmniej zobaczyć, co na niej jest i niestety nie otwiera się.
Włozyłam do komputera w pracy i otwera się okno do instalacji. Niestety w tym starutkim kompie nie ma wejścia usb, więc nie podłączę aparatu do konfiguracji.
Pytanie, jakiego programu brak mi w laptopie,że się okno do instalacji nie otwiera?
Masz wyłączony auto play. Wejdż w komputer i kliknij w stację dysków.