.
Ciąg dalszy cerkiewny. :)
Fatalne oświetlenie pokonało WB puszki i mnie. Nie daje gwarancji, że tak właśnie to wygląda w realu. :mrgreen:
873
Załącznik 239654
874
Załącznik 239653
.
Wersja do druku
.
Ciąg dalszy cerkiewny. :)
Fatalne oświetlenie pokonało WB puszki i mnie. Nie daje gwarancji, że tak właśnie to wygląda w realu. :mrgreen:
873
Załącznik 239654
874
Załącznik 239653
.
Zdjąłbym trochę zieleni.
Ot, miałem wczoraj podobny problem z plikiem "hires" z G9.
Możesz dać RAW-a?
Stały problem - jak te kolory wyglądają w rzeczywistości i jak w tym świetle, które akurat było dostępne.
Zdejmowałem zieleń, zdejmowałem żółty ale wychodzą deficyty gdzie indziej. Owszem da się odtworzyć kolor złota ale reszta wygląda jak.....Ledowe g...o to nie jest oświetlenie do zdjęć. :)
@Bodzip proszę bardzo. Pomęcz się. Może wyjdzie Ci lepiej, bo ja już nie mam cierpliwości. :)
Załącznik 239655
W erze ledów jest gorzej niż było kiedyś.:???:
Najwyżej mnie "pogonisz" (;-)) ale ja też spróbowałem.
Musiałem converter dng do mojego PhotoZonera ściągnąć bo NEFów z Z7 nie czytał.
https://imagizer.imageshack.com/v2/xq90/923/E6rqPR.jpg
Moje Darktable czyta :mrgreen:
Załącznik 239664
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
No właśnie, po zdjęciu @August68 widać, że powinienem dołożyć ciut magenty. Miałem identycznie w pierwszym podejściu, ale mi się nie podobało :(
@Bodzip Twoja wersja lepsza - jak teraz patrzę to u mnie za dużo magenty zostało
Aktualizacja:
Czyli prawda jak zwykle lezy gdzieś pośrodku :-)
Absolutnie nie będę gonił. :)
Wygląda to nieźle, a nawet całkiem fajnie.
Ja poległem na wybielaniu serwety na stoliku po prawej. :)
Ja też miałem w pierwszym podejściu. Tylko mnie wkurzała magentowa serweta... i przekombinowałem. @Bodzip Twoja wersja bardziej przypomina to co pamiętam, ale jest mz za jasna. Taka rozświetlona. Mz dobrze by jej zrobiło przyciemnienie...
Musimy wrzucić wszystkie trzy wersje, do gara, dobrze przyprawić , wymieszać i będzie tak jak być powinno. :)
Ja zazwyczaj staram się robić obrazek robić do histogramu, no - przynajmniej staram się :)
Mój błąd, to cienie zbyt rozjaśnione
Załącznik 239666