Fajne foty, choć większego Oka się spodziewałem :grin:. Aż w Googlach sprawdziłem czy faktycznie się tak nazywa, czy Ty go tak ochrzciłeś :grin:
Wersja do druku
Fajne foty, choć większego Oka się spodziewałem :grin:. Aż w Googlach sprawdziłem czy faktycznie się tak nazywa, czy Ty go tak ochrzciłeś :grin:
Nigdy nie byłem w B. Niskim, a widzę, że szczyty skrojone pod moją kondycję:)
Pogodę piękną trafiłeś, co widać po niebie na 1538.
Jest teraz szczyt kolorów. Jak przyjdą przymrozki i liście opadną to już nie będzie to.
Marysia jest drobniutka :-P
Załącznik 133454
Ładnie tam u Ciebie w tych jesiennych kolorach. Przepiękne trzy ostatnie, szerokie krajobrazy ze spacerku na Maślaną Górę.
Jak zwykle wracam do tego wątku, bo miło się tu patrzy. Chyba muszę się przenieść na południe:wink:. Zazdroszczę tych spacerów.:grin:
Na trzech ostatnich piekne kolory Bodzio, ale generalnie orzezwiajaca wrzutka:grin:
Oj, z TBU masz niedaleko, szczerze polecam. Dużo bogactwa do odkrycia. IMHO w żadnych innych polskich górach nie ma takiej magii jak w BN. Całkiem niedawna historia tych terenów emanuje na każdym kroku, nie da się po prostu pochodzić po górach. Poza tym łatwość BN bywa pozorna, oczywiście dużo zależy jak, kto i gdzie się zapuszcza. I jeszcze jedno - ludzie, czy to mieszkańcy, czy turyści - tam się spotyka niesamowitych ludzi...
Sloneczko dopisalo i foty miodzio.
Niestety, nie zawsze można być tam, gdzie by się chciało :(
Piękne jak zwykle.
Ładniutkie te Twoje foto.
Pozdrawiam.
Dzięki za odwiedziny i miłe słowa :) No co ja piszę, kto był ten wie. Beskid Niski jest piękny.
Końcówka z tego spacerku.
Graby i buki już łyse
1540. Załącznik 133652
jesteśmy na szczycie
1541. Załącznik 133654
1542. Załącznik 133653
A tu chciałbym się dowiedzieć co to jest. Miękkie, delikatne, galaretowate. Wygląda na naturalne - dość często widzę takie coś w lesie.
1543. Załącznik 133655
1544. Załącznik 133650
Pięknie tam u Ciebie. A to galaretowate coś to jakieś grzyby zapewne. A może jakaś forma życia z kosmosu?;-)
Beskid piękny jak piszesz (i nie tylko niski) :grin:, tylko ta wieża jakaś taka brzydka :| - psująca krajobraz.
Nie wiem czy zadowoli cię taka ewentualność:http://www.bio-forum.pl/messages/33/145514.html
Niesamowite, ile tutaj (na forum) znajduję znajomych i bliskich mi miejsc! Tak jest i w przypadku tego wątku, bo od 2008 roku w Beskidzie Niskim bywam corocznie - tyle że zimą, w okresie świąteczno - noworocznym, z biegówkami. Gładyszów, Bartne, Wołowiec, Ropki... te okolice. 367 stron (:eek:) Bodzipowego wątku to raczej nie dam rady przejrzeć, ale przepiękne obrazy z tych stron które przejrzałem, tak mnie zachęciły, że następnym razem muszę się tam wybrać nie w zimie. Dziękuję pięknie! :)
Pięknie prezentujesz swój grajdołek. :mrgreen:
PS.
Kiedy będzie ten album do kupienia ????????????? :twisted:
Krzysiek, ja już od trzech lat o tym marudzę. :cry:
To tak jak w przysłowiu : "Gadał dziad do obrazu, a obraz za ramą się schował". Albo jakoś tak :?: :mrgreen:
Wprawdzie w Gorlicach zadymy nie było, ale i tak poszliśmy na marsz przez las. Wolność dla lasów !! :mrgreen:
Droga na Przełęcz Majdan. Odnowiony krzyż przydrożny. To była dawniej ważna droga, co kawałek są stare dobre betonowe przepusty. Tak, tak jeszcze we wczesnym PRL-u robione.
1545. Załącznik 135255
Grzyby nadal sobie rosną. Zimy nie widać.
1546. Załącznik 135254
Przerośnięte opieńki :D
1547. Załącznik 135257
Mała ciekawostka - szlak niebieskiej róży. W późniejszym terminie napiszę coś więcej na ten temat. Powiem tylko, że są trzy takie szlaki kwiatowe - wymyślone i propagowane przez Gminę Sękowa.
1548. Załącznik 135256
Ułatwienia dla leśników. Po co nosić klucze :-P
1549. Załącznik 135258
A tak wygląda Przełęcz Majdan. Nie bez kozery hasło "wolność dla lasów" podniosłem :) Niedługo nic nie zostanie :roll:
1550. Załącznik 135253
Szlak z Rozami ciekawa wiadomosc.
Wolnosc dla lasu:!:
Cztery panoramy z tej wycieczki na Mareszkę. Światło takie se, więc rewelacji nie ma :roll:
1551. Załącznik 135482
1552. Załącznik 135483
Dwa poniższe to bagna. Skakanie z kępy na kępę.
1553. Załącznik 135484
1554. Załącznik 135485
Ponura pogoda, ja czekam aż sypnie śniegiem :) , wtedy może się "zdobędzie" trzy korony :grin: . Może i proporzec już będzie :)
Takie fajne przejście "przez zasieki" :)
Świetne panoramki Bodzio.
Pozdrawiam.
Jak zwykle fajne udokumentowana fotorelacja. Pozdrawiam.
Pogoda pogodą, na to nie mamy wpływu.
Fajnie zobaczyć również i takie widoki. :grin:
Lubię łazić w każdą pogodę, ale na deszczowe foty to Janko Muzykant jest miszcz :)