Świetne. Na dokładkę refleksję przywołują na temat ...( a nie, nie będę o polityce) :D
Wersja do druku
Świetne. Na dokładkę refleksję przywołują na temat ...( a nie, nie będę o polityce) :D
W takim festiwalu brzydoty, jak w podobnych miejscach bez światła nie da się wykrzesać czegoś unikatowego. Mnie osobiście dokumentacja geologiczno-klimatycznej destrukcji ludzkich wytworów budowlanych mniej interesuje. Ale grą światła mozna by mnie zaciekawić.... Owocniejszej powtórki życzę.
spz w niedzielę planujemy powtórkę pleneru. mam nadzieję, że światło dopisze.
Ostatnie z pleneru. Jutro jak dopisze pogoda to ponownie wybierany się na plener. mam nadzieję, że będzie światło.
435, 436, 437.
Ja z kolei uwielbiam takie rudera... fakt ,że światło na pewno poprawiloby odbiór ale źle nie jest.
Takie powtarzające się fragmenty jak na 430 i 433 są fajnym motywem.
niemniej mocno zaciekawily mnie rzeczy z 429 i 431 ale IMO do poprawy kadrowanie, choć zdjęcie 434 sugeruje ze może być ciężko o inny kadr
---------- Post dodany o 22:33 ---------- Poprzedni post był o 22:31 ----------
436 aż się prosi o kadr z pełnym kominem.. ostatnie z serii BW zdecydowanie najlepsze :)
jak dla mnie 427 jest super. troszkę bym popracował bo ma potencjał :) pozdrawiam
Dzięki wszystkim za komentarze i cenne uwagi.
Teraz w niedzielę podjąłem drugą próbę zmierzenia się z Zakładami Celulozowo-Papierniczymi. Słońca troszkę więcej ale szału nie było.
Tym razem poszliśmy ze znajomym w drugą część ruin. Przynajmniej mam całość zwiedzoną.
438 - wykonane obiektywem Tair 135mm.
439 - zuiko 14-54.
się zastanawiam czy ta niebieskość mi przeszkadza czy się podoba.. :)
ale ujęcie IMO ok :)
439 podoba się - i tonacja i kompozycja - choć mam wrażenie (IMO mylne ;) ) że leci w prawo...
ale jak ma lecieć jak proste wszystko... zwale na to że chora jestem ;)
podobają się oba mówiąc krótko
i czekam na resztę - bo na bank coś tam jeszcze masz ;)
Fajne miejsce i kadry. Osobiście preferuję kolor.
gulasz też miałem takie wrażenie i nawet po zrobieniu fotki jeszcze raz wykadrowałem i ponownie ustawiłem według poziomicy. Inna sprawa, że wiele ścian się wali i są krzywe znaczy się lecą. Co do pierwszego zdjęcia zastanawiałem się nad wersją czarno-białą ale zimny WB mnie zaintrygował.
Petreq dzięki za komentarz.