Odp: Farensbach krajobraz przyrodniczy
Dzięki za opinie i komentarze.
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Skandynawia Ci służy. Czyli co, w przyszłym roku Norwegia? Fajnie :grin:
Dzięki. Chciałbym, ale Norwegia jest znacznie droższa niż Szwecja i Finlandia, poza tym mój synek już mocno protestował w trakcie tego typu objazdówki, jako formy spędzania wakacji, więc za rok coś trzeba będzie wymyślić z uwzględnieniem i jego preferencji.
Cytat:
Zamieszczone przez
Farensbach
...więc za rok coś trzeba będzie wymyślić z uwzględnieniem i jego preferencji.
Dobrze się zapowiada, podrośnie, dasz aparacik i bedzie jak trzeba...
Podtrzymuję*głosy i wypowiedzi szanownych Koleżanek i Kolegów, klimaty zacne, ale... Zdjęcia wymagają*min. wyrównania poziomów (przynajmniej u mnie automat w programie wyrównał i pokazał na nich nieco więcej szczegółów). Przepraszam :)
408 trafione w dobrym momencie.
będzie pipi....?:wink:
Jak zawsze wspaniale, klasa sama w sobie. Pozdrawiam.
407 - mbsz - super.
Pozdrawiam.
Cytat:
Zamieszczone przez
Farensbach
Dzięki. Chciałbym, ale Norwegia jest znacznie droższa niż Szwecja i Finlandia,
Prawda,kieszen boli.
Zdjecia zacne
5 załącznik(ów)
Dzięki za kolejne wpisy i uwagi.
Cytat:
Zamieszczone przez
salvadhor
ale... Zdjęcia wymagają*min. wyrównania poziomów (przynajmniej u mnie automat w programie wyrównał i pokazał na nich nieco więcej szczegółów). Przepraszam :smile:
Nie bardzo wiem jak Twój program to zrobił (nie będąc tam na miejscu), ale jeżeli równał ustalając poziom na brzeg i wodę, to sie pomylił. Tam są zatoki i perspektywa robi swoje. Moim zdaniem to złudzenie optyczne, ale nie upieram się że jest idealnie równo, może nie jest :smile:
Cytat:
Zamieszczone przez
abir
będzie pipi....?:wink:
Nie spotkałem :wink:
Kilka kolejnych zdjeć. Tym razem z Parku Narodowego Fulufjallet. Jedną z jego atrakcji jest wodospad Njupeskar (pokażę za jakiś czas), ale w przewodniku wyczytałem, że ścieżka do wodospadu prowadzi przez, cytuję za autorem przewodnika, "baśniowy pradawny las, z potężnymi kilkusetletnimi świerkami i sosnami, a gdzieniegdzie młodszymi brzozami omszonymi. Z tabliczek informacyjnych dowiadujemy się, że wiele drzew ma około 500 lat."
Faktycznie ten las miał coś w sobie. W każdym razie na mnie zrobił duże wrażenie i pomimo deszczu chciałem pozostać w nim jak najdłużej (zresztą uwazam, że w deszczu chyba najładniej wychodzi na zdjęciach las).
Fotografowałem EM1 i ZD 12-60 z filtrem polaryzacyjnym, na przysłonach w granicach f/5,6. Przydało sie użyteczne wysokie iso - 1600 i dobra stabilizacja.
411.
Załącznik 127032
412.
Załącznik 127033
413.
Załącznik 127034
414.
Załącznik 127035
415.
Załącznik 127036
Prawie jak La Gomera...:-)
Dobre foty, las do focenia łatwy nie jest, ten już mi się podoba.