Faktycznie kolory roślinności są bardziej intensywne co dodaje dodatkowego uroku zdjęciom. A kadry z ostatnich wstawek - jak zwykle w tym wątku - śliczne.
Wersja do druku
Faktycznie kolory roślinności są bardziej intensywne co dodaje dodatkowego uroku zdjęciom. A kadry z ostatnich wstawek - jak zwykle w tym wątku - śliczne.
Staram się jak potrafię najlepiej, a że natura mi pomogła, to tylko mogę się cieszyć :).
Kraina Jotunów :)
795
Załącznik 228512
796
Załącznik 228514
...
794 bardzo bardzo.... Reszta też trzyma poziom.
Pięknie to słoneczko maluje okolicę tworząc niesamowite obrazy.
Ostatnie przebłyski światła słonecznego tamtego dnia w Telemarku...
797
Załącznik 228629
...
Patrząc na ten domek z ostatniego zdjęcia , zastanawiam się czy chciałbym tam mieszkać.
I nie wiem :mrgreen:
Tam zawsze są piękne wieczory, no prawie zawsze ... jak jest fajna pogoda :). No i ciekawe górki na podwórku :mrgreen:
Oglądając te foty można odnieść wrażenie że to piękny słoneczny kraj. Ponoć w Bergen deszcz pada tylko 360 dni w roku.
@yac jeśli tylko tyle razy tam pada deszcz, to są szczęśliwcami :).
Ale fenomen tego wszystkiego polega na tym, co się dzieje pomiędzy opadami. I nie ważne co pada :)... grad, śnieg czy deszcz.
A to że jest słonecznie, nie znaczy wcale, że jest ciepło. "Na ostatniej focie" jest ca. 3 st. i bardzo nieprzyjemny wiatr. Ja byłem ubrany w kilka warstw ciuchów. I nie powiedziałbym, że było cieplusio i przyjemnie :).
To kraj z pogodą o bardzo dużej dynamice. W naszych górach pogoda może diametralnie się zmienić w ciągu godziny, A tam bywa tak, że pogoda zmienia się w ciągu godziny parę razy.:mrgreen:
Nie odczuwam tej niesprzyjającej aury, skupiam się na podziwianiu pięknych widoków które prezentujesz. Zapewniam też, że mając takie piękno przed sobą to nie zwracałbym uwagi na panujące wokół mnie warunki.