Coś mi się zdjęcia w BW zaczynają podobać ;)
Załącznik 130553
Wersja do druku
Coś mi się zdjęcia w BW zaczynają podobać ;)
Załącznik 130553
Ale ja już go przechodziłem, jakieś 25 lat temu ;), widocznie nie wyleczony poprawnie i do końca ;)
Ormo ;)
Bardzo lubie ten motyw.
Aa.. dziękuję!
Tak przy okazji: może zaczęli Byście pod fotami pisać o procesie wołania, czym jaka temperatura, czas.
A jak któryś z kliszowców bawi się w udoskonalanie odbitek podczas naświetlania to też parę słów: maski, filtry i cała reszta.
To mogło by przyciągnąć do fotografii kliszowej "świeży narybek" a i wątek byłby nie tuzinkowy.
opis pod fotką w znacznikach:Kod:coś tam
Saboor, a może byś tak przeczytał pierwszy post ? Tam masz wszystko wyjaśnione przez autora, co chciałby, aby w tym wątku było umieszczane i w jakiej formie ;). Pisz do niego, on tu jest "Panem i władcą", a my tylko się skromnie dokładamy. Albo mam lepszy pomysł ! Załóż sam taki wątek, wrzucaj zdjęcia, pisz co i jak, przecież wiesz co i jak. Prawda?
Wiem, że intencje masz dobre, ale mieszasz chłopie nie wiadomo po co. Wątek, do puki się nikt do niego nie wtryniał, żył sobie swoim spokojnym rytmem i nam jest z tym dobrze ;)
Sepi19:
primo: autora już nie ma na forum
secundo: ciekawią mnie detale, więc poddaję pomysł na uatrakcyjnienie wątku.
tertio: czemu traktujesz mnie jak raroga? Co to znaczy: nie wtryniał??
quadro: użyję sformułowania którego bardzo nie lubię: czytaj ze zrozumieniem.
Mój post to odpowiedź na post MacGrong'a zauważyłeś? A to co piszę z racji zbanowanego
założyciela wątku kieruję do Was bo wiele rzeczy mnie jako odbiorcę ciekawi, więc Ty jako
twórca zwróć łaskawie na to uwagę, zamiast sobaczyć mnie(odbiorcę) za to że ośmielił
się wejść na wernisaż i poddać pomysł wystawcy. Dobrze?
Nie dobrze, przeczytaj jeszcze raz to co ja Ci napisałem, ale bez emocji. Ok ?
Autor zbanowany - piszę do Was jako obecnych właścicieli.
Po co mnożyć wątki o tym samym??
Bo jak pisałem: wiele rzeczy mnie ciekawi(określenie "mieszasz" cokolwiek nie na miejscu)
Nam? To znaczy komu? Wtryniał? Czyli absolutnie nikt poza elitą kliszy nie ma głosu?
Sepi19 to powyżej to analiza Twojego postu, na który odpowiedziałem, nie czuję "emocji" po prostu poddałem kilka pomysłów na uatrakcyjnienie
wątku, to wszystko.
Saboor, jaka klisza, w czym wywoływana jest pod większością zdjęć, czegoś nie ma wystarczy spytać autora zdjęcia, z pewnością odpisze. Do tej pory tak to tutaj funkcjonowało, i nam, czyli tym, którzy od pewnego czasu udzielają się w tym wątku ;), to odpowiada. W tym wątku wrzucamy zdjęcia, piszemy czasem czym i w czym i jak do tej pory to wystarczało. Nie wiem, czy zauważyłeś, ale ilość postów przepychanek czy wycieczek osobistych była tu znikoma, jak nie zerowa. Czy to trzeba zmieniać twoim zdaniem ? Moim chyba nie. Szanuję Cię chłopie, twoja wiedzę i oko do kadrów, ale nie mieszaj. Po co te elaboraty?
W czym problem, żebyś założył wątek czysto techniczny dot. fotografii analogowej ? Przecież wiesz jak to zrobić, i o tym pisałem, to miałem na myśli pisząc w poprzednim poście, a nie na temat wiedzy z zakresu ciemni. Nie podejrzewasz mnie chyba o tego typu ironię w moich wypowiedziach ? Co innego to twoja nadinterpretacja słów, które ktoś pisze na Twój temat. Zawsze można przecież kota ..., wiesz co mam na mysli ;)
Pozdrawiam i zakończmy na tym, albo przenieśmy się do odpowiedniego wątku, tu tylko, obydwoje, nie potrzebnie mieszamy ;)
;).
ps. tylko nie za mocno, szkoda by Cię było :-P:wink:
Poza tym moim zdaniem niema za bardzo sensu pisać o wywoływaniu, bo wszystko co jest w tym wątku i tak jest cyfrową interpretacją kliszy i na pewno różni się od wywołanego zdjęcia.
Ostatnio bawie sie Ilford Delta Professional 100 i ID11.Ze dwie klatki sa godne odbitki wiec jakies 30x40 w prezencie ktos dostanie.Załącznik 130577
I zawsze nakrecam filtr jezeli jest taka mozliwos.
PS.
Jezeli ktos Nowy pojawia sie w watku to Sepi 19 zawsze Go serdecznie wita.
nadal fuji neopan 400 w pyrocacie hd
neopan 400, pyrocat hd
Arkadowy tryptyk:
A1Załącznik 130768
A2
Załącznik 130769
A3
Załącznik 130770
RolleiRPX25?ID11
Załącznik 131451
Spokoj nad Wisla,Załącznik 131799
Się nad ocean wczoraj wybrałem.
Tmax 400, Pyrocat HD
KodakEktar100Załącznik 131967
Kon, jeszcze z prawej i poskładamy panoramę ;)
ps. lubię fotografować mosty ;)
:mrgreen:
Wczesne wstawanie.Załącznik 132606