Odp: Nowe ploty o nowym korpusie
Cytat:
Zamieszczone przez
POLM
Ciekawsza jest dla mnie pierwsza części tej informacji - tzn. że będzie prosty grip z opcją wymiany baterii bez konieczności demontażu tegoż.
To tylko potwierdza, że OM-10 będzie pozycjonowany niżej i nie będzie następcą EM-5 - oby to znalazło potwierdzenie w cenie.
A tymczasem ceny spadają. Po sprzedaży 12-50 i skorzystaniu z cash backa, wychodzi 3 tys. za nowe body.
http://www.e-fotojoker.pl/olympus-om...2-50mm---pasek
Cytat:
Zamieszczone przez
banc
Znaczy zadajesz pytanie o specyfikacje następcy E-M5, który nie wiadomo czy jest w jakichkolwiek planach. Nie sądze, żeby ktoś takie informacje tutaj posiadał.
Nie, nie interesuje mnie nastepca E-M5, podobnie nie interesuje mnie linia OMD bo nie podobają mi się lustrzankowo wyglądające korpusy, ciekaw jestem czy fazowy AF trafi do PENa.
Akurat mnie interesuje współpraca ze szkłami 4/3, ale najprawdopodobniej czujniki fazowe wpływają na lepsze funkcjonowanie C-AF - a może zainteresować już większą ilość potencjalnych amatorów PENa.
---------- Post dodany o 15:48 ---------- Poprzedni post był o 15:46 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
luc4s
Body E-M5 to ja mogłem kupić poniżej 2500zł w październiku ubiegłego roku i to bez konieczności sprzedawania 12-50 oraz korzystania z cash back :wink:
Cytat:
Zamieszczone przez
tymczasowy_
Body E-M5 to ja mogłem kupić poniżej 2500zł w październiku ubiegłego roku i to bez konieczności sprzedawania 12-50 oraz korzystania z cash back :wink:
Ja piszę o zwykłych śmiertelnikach, którzy nie latają na Daleki Wschód. No i z 2 letnią gwarancją.
Cytat:
Zamieszczone przez
luc4s
Ja piszę o zwykłych śmiertelnikach, którzy nie latają na Daleki Wschód. No i z 2 letnią gwarancją.
A ja piszę, że Olympus zdziera ostatnią skórę z użytkowników w Polsce, oj zdziera :wink:
2500zł to cena w normalnym sklepie z 10% VAT (czyli cena z zarobkiem dla producenta, hurtownika, detalisty i administracji państwowej), więc odliczając 10% ichniego VAT dodając 6% cła dodając 23% naszego VAT mamy kwotę poniżej 3000zł - da się taniej, nie krzywdząc nikogo?
Tyle, że jeszcze trzeba ten kontener do EU wysłać, co nie zmienia faktu, że ździera. Inna sprawa, że masz tylko rok gwarancji. Gdybym mial wybor 2500 zl i rok gwarancji i 3000 zl i 2 lata wybrałbym 2 lata.
Cytat:
Zamieszczone przez
luc4s
A tymczasem ceny spadają. Po sprzedaży 12-50 i skorzystaniu z cash backa, wychodzi 3 tys. za nowe body.
A jesteś pewien, że tak od reki sprzedasz 12-50? Obiektyw przeciętny a - biorąc pod uwagę, że raczej większość kupuje zestawy kitowe - podaż może być większa niż popyt.
Cytat:
Zamieszczone przez
dzarro
A jesteś pewien, że tak od reki sprzedasz 12-50? Obiektyw przeciętny a - biorąc pod uwagę, że raczej większość kupuje zestawy kitowe - podaż może być większa niż popyt.
W grudniu, jak sprzedawałem 1,5 roczny to poszedł od ręki za 500 zł. Jeszcze potem się ludzie dopytywali, czy go jeszcze mam.
Cytat:
Zamieszczone przez
dzarro
Ciekawsza jest dla mnie pierwsza części tej informacji - tzn. że będzie prosty grip z opcją wymiany baterii bez konieczności demontażu tegoż.
To podobnie jak w EM-5... też da się wymienić akumulator - ten w gripie :mrgreen:
Czyli w zasadzie to wiadomo już wszystko - wifi i focus peaking to ostatnie niewiadome...
Słyszał może ktoś jakieś ploty o PENie z wizjerem? Ten wystający kominek w E-M5 coraz częściej wystawia moje nerwy na próbę