Odp: Rowerowo- fotograficzna kariera BIKERA.
Dobra chłopaki, przyjmuję wstęp do zabawy. Macie tu rawa przekroju lokomotywy z lokomotywowni w Skierniewicach. Ja coś zdiełałem w jpegu, ale pokaże i opiszę dopiero jak zobaczę co Wy zrobiliście. Potraktujcie to jako prezent doświadczalny. Ja i tak tam wrócę i na pewno zrobię lepsze rawy.
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Z pomocą przyszły 2 programy, wz jednego wstawiłem niebo(photomake) a drugim zrobiłem łagodny hdr.
MZ, nie wyszło najlepiej :|
Niebo wstawione tak, że bardzo rzuca się w oczy ((dookoła lokomotywy widać obwódkę a drzewa jakieś dziwne).
Zauważ, że na zdjęciach z horyzontem, niebo jest ciemniejsze wysoko a jaśnieje im niżej, bliżej horyzontu. Może gdybyś jeszcze na niebie zastosował warstwę gradientu? :roll:
Heniu ja wiem że zepsułem nie tylko to zdjęcie, ale miałem wszystko w rawach, więc zacząłem się bawić w ramach "akcji ratunkowej". Nie wszystko się dało uratować z tego co sfociłem, ale...............zobacz jedną z moich fotek w mojej galerii. Coś mi się jednak udało.
A fotka wyżej dostała "nowe niebo" i choć niedoskonała została obrazkiem hdr.
A z wstawionym niebem, masz rację, coś się nałożyło chociaż wydawało mi się że się tak nie stanie.
1 załącznik(ów)
Mówiąc o gradiencie, myślałem o czymś takim:
Załącznik 75481
Świetne, ja nie mam zbyt wielu "podkładów" nieba. Dopiero kolekcjonuję:grin:.
A w głębszą obróbkę się nie bawiłem, najpierw muszę podstawy załapać.
1 załącznik(ów)
Tak wygląda mój jpeg po drobnej korekcie i nałożeniu nieba.
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Całkiem, całkiem już Ci to wyszło - widać, że mkniesz do przodu jak rozpędzona lokomotywa :), tylko jeszcze może można by było zmienić odcień nieba na taki mniej burzowy :)
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
I tu brakuje tego gradientu co Heniu pisał. Nad lomokotywą i drzewami powinno być jaśniej a im wyżej tym ciemniej
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Dobra chłopaki, przyjmuję wstęp do zabawy. Macie tu rawa przekroju lokomotywy z lokomotywowni w Skierniewicach. Ja coś zdiełałem w jpegu, ale pokaże i opiszę dopiero jak zobaczę co Wy zrobiliście. Potraktujcie to jako prezent doświadczalny. Ja i tak tam wrócę i na pewno zrobię lepsze rawy.
Masz tu mojego małego paszkwila bo mi się nudziło :)
Pierwsza wersja lokomotywy bardzo plastyczna, bardziej rysunek niż zdjecie. Ma coś w sobie i nie udaje, że nie była obrabiana. Podoba mi się ale i tak bardziej lubie Twoje relacje z wypraw rowerowych :-)