Oglądam akurat na małym ekranie laptopa, może ciut i jest przeostrzone, ale chyba sama widzisz dużą różnicę na plus w porównaniu do poprzedniego. Sądzę, jak poćwiczysz trochę to na 44 trafisz 40 z ostrością:)
Wersja do druku
Oglądam akurat na małym ekranie laptopa, może ciut i jest przeostrzone, ale chyba sama widzisz dużą różnicę na plus w porównaniu do poprzedniego. Sądzę, jak poćwiczysz trochę to na 44 trafisz 40 z ostrością:)
Czy przeostrzyłaś? To w znacznej mierze kwestia indywidualnych preferencji - jedni wolą zdjęcia nieco słabiej, inni - nieco silniej podostrzone (oczywiście są pewne granice po których przekroczeniu można powiedzieć, że zdjęcie jest mało ostre lub ewidentnie przeostrzone). Moim zdaniem zdjęcie jest dość silnie podostrzone, ale nadmiernego przeostrzenia jeszcze nie ma. W każdym razie w odróżnieniu od poprzednich ostrość jest prawidłowo ustawiona.
Dziękuję panowie, zwłaszcza andtorowi za dobre rady, których mam nadzieję nie zapomnieć przy następnym "projekcie" :-)
Przyjemność po mojej stronie, że mogłem pomóc:)
Z braku czasu i pogody nie ma możliwości pójścia do lasu więc las przyszedł do mnie ;-)
Moje wariacje na temat
Ależ pięknie w edorkowym lesie :)
Kamienista, wyboista, pod górkę zawsze... droga życia :roll:
Ślicznie! Właśnie o to chodzi, zwłaszcza pierwsza: cała droga, liście, kora... to są piękne faktury i warto je pokazywać.
Dziekuję.
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Nawet sobie zrobiłem kanapkę Ortona, fajnie to wygląda:
Załącznik 183939
Zrobiłam sporo zdjęć, z wielu jestem zadowolona, na pewno coś tu jeszcze pokażę :-)
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Kolejne jesienne z Parku Narodowego, w oddali ruiny Zamku w Ojcowie
Kolejne jesienne
Ładne kolorki. Widoczek na doliną cokolwiek za cieny, a co do ostatniego to brakujem icałego liścia w głębi ostrości.
Zimowy kfiatek ;-)
Załącznik 185388
i jak pachnie, choć nie wszyscy ten zapach lubią :)
To jeden z efektów moich dzisiejszych zmagań...
Załącznik 186220
Ależ macro!
Piękna skala, kadr też udany, tylko... dlaczego taki mały kontrast???
Żeby całkiem nie zapomnieć jak to się robi ;-)
Załącznik 188187
Nie zapomniałaś :)
Fajnie Ci ten kaktus zakwitł:-)
Ładnie :) Coś mi się wydaje, że będzie coraz więcej kwiatów na forum z czego bardzo się cieszę, bo to będzie oznaczało, że zima odchodzi :D. Czym zdjęcia kwiatów robione?