ja nie mam zmartwienia i nie obruszam się...za stary jestem na jazdy jak u małoletniej siksy...
tak tylko wyraziłem zdanie obserwując Twoje ruchy
ale jak Ci ciśnienie skacze to już nie komentuję sprawy...Twoje rupiecie i Twoja mamona.
Wersja do druku
ja nie mam zmartwienia i nie obruszam się...za stary jestem na jazdy jak u małoletniej siksy...
tak tylko wyraziłem zdanie obserwując Twoje ruchy
ale jak Ci ciśnienie skacze to już nie komentuję sprawy...Twoje rupiecie i Twoja mamona.
Oj c+ nieładnie. Myślę, że jest tyle samo co w rozsyłaniu LINKów jak to jest źle u innych, pytaniu się co lepsze 90-250/2,8 czy 150/2.0 z TC-20 i 35-100/2.0, a na PW pisanie, że zawsze pozostaje D300 :roll: :evil:Cytat:
Zamieszczone przez celebrity plus
ej odpuście sobie...
zaraz się wojenki zaczną, kto komu i dlaczego...Idźcie foty robić...
dla mnie polewka, gosciu sprawdza na jpg wprost z aparatu - juz mogl chociaz z CaptureNX lub ACR na tych samych nastawach sie wysilic ....
jak mozna porownywac D2x z D300 patrzac tylko jpegi wprost z aparatu?
D3 w akcji
Moim zdaniem ciekawie to wygląda ;)
pzdr
ja pitole... w e-330 iso 800 mam gorsze od iso 6400 w d3. :roll:
Ale D3 jest dziesięć razy droższy, a tylko dziewięć razy lepsze zdjęcia robi :D . Haaa! I Olek znowu górą ;) .
No to na co czekasz? Kupuj zanim reglamentacje wprowadzą. Już jeden kupił, a w życiu lepszego zdjęcia od gniota nie pokazał :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez blady
Wygląda miodnie, to fakt. Na te pliki należy jednak patrzeć z perspektywy wielkości sensora i ceny aparatu. Aparat do poważnego pstrykania, szczególnie w tym kraju - niewielu amatorów będzie stać... Ciekawi mnie C5d II czy jak go tam nazwą, nowy Canon może pozamiatać w kategorii cena/jakość obrazu, tylko nie piszcie, że będzie wydmuszką, AF o kant tyłka rozbić a puszkę trzeba kalibrować do obiektywów...
gratuluje nikonowi tej puszki - poszli w inne ficzery niz mpix (zabraklo tylko "czyszczalki" matrycy) i wyszedl aparat niemal idealny.
mam nadzieje ze pozostali producenci (w tym olek) pojda ta droga i przestana wsadzac mpix do oporu, a skupia sie na pozostalych rzeczach.
Cytat:
Zamieszczone przez cra3y
Cray można ale czysto organoleptycznie patrząc na to tylko w kategorii to mi sie podoba lub nie
Wbrew pozorom w PL, wcale się źle nie powodzi. Myślę, że tam gdzie jest kasa z focenia, tam D3 znajdzie zastosowanie. Już widać, że zainteresowanie d3 jest większe niż E-3 hehehe
No tak. cena/jakość po stronie olka. Bez dyskusji. W każdym segmencie. ;)Cytat:
Zamieszczone przez Czarny
D3 widzę w studio i w sporcie, gdzie goście sobie siedzą na statywie. Ciężko będzie utrzymać D3 w ręku przez naście godzin ślubnego focenia...
Tak tak nie ma co , to najlepszy aparat na rynku obecnie.. :)
ale ża każdy punk ISO każą sobie płacić co najmniej 1$ :)
czyli blady jak chcesz go mieć, to szykuj minimum 6400$ (na początek)
PS
Dobrze że olek tak nie kalkuluje
zibi - d3 nie dla mnie. Jak upchną technologię do klasy amatorskiej to wtedy tak. Mogę szykować portfel :D
olek każe sobie płacić za gram szkła, czy jakoś tak było. W końcu 4/3, zuiko stoi, a nie puszkami. ;)Cytat:
ale ża każdy punk ISO każą sobie płacić co najmniej 1$ :)
czyli blady jak chcesz go mieć, to szykuj minimum 6400$ (na początek)
PS
Dobrze że olek tak nie kalkuluje
Wątpię w taki rozwój wypadków :?Cytat:
Zamieszczone przez blady
a ja jestem pewny, że tak będzie. Kwestia czasu.Cytat:
Zamieszczone przez jps
Tia... Szczególnie na CF, sądząc po długości wątków :).Cytat:
Zamieszczone przez blady
PS.
hehehe
to prawda, OLEK = poważne obiektywy i od 2007 pierwszy poważny aparat, nie stojący w ogonie za konkurencją.
epicure - długość wątków świadczy o kontrowersjach woku aparatu E-3. A ile można pisać superlatyw o D3 w jednym temacie!??? Zaskakuj mnie ilość osób chcących posiadać d3 - aparat kosztuje TRZY razy więcej jak E-3, a zamawiający opróżnili magazyny.Cytat:
Zamieszczone przez epicure
Mnie dziwi klientela która kupuje za tyle kasy sprzęt, i za tą kasę testuje aparat. Nikt nie wyciąga wniosków z historii. Nikt. :twisted:
Zauważcie że sami fani nikona przyznają, że D300 nie powala na kolana.
A E-3 to półka D300 więc nie ma się czego wstydzić, aż tak nie jest w ogonie.
Ten rok to boom OLKA 3 body nowa seria obiektywów SWD i kilka nowych. W przyszłym przewiduję że będzie czas na szlify. Pojawią sie nowe wersje ale jak u Canona po lekkim tuningu. W E520 pewnie będzie miał poprawioną rozpiętość tonalną. w E3 wyrównają pewnie charakterystyki... Parę drobnych rzeczy a efekt może być obiecujący....
Powinniśmy sie cieszyć... :)
EOT
Wygląda na to, że D3 będzie wymiatał, no ale dla mnie w sferze marzeń, bo mnie nie stać, ani nie wykorzystałbym jego możliwosci, jako amator. Ponadto jak dobrze blady zauważył jest duży i ciężki i np. w górach mało wygodny ;)
W taki właśnie sposób próbuję się pocieszyć :roll:
pzdr
Tomek, najgorsze jest to, że już żadne zdjęcie nie będzie tak dobre jak z D3 (przy iso 6400) :razz:
I jak tu teraz wysupłać monetę na E-3?
jednym słowem zajebisty aparat na który nigdy nie bedzie mnie stać, dlatego nic nie kupie i bede oglądał zdjęcia z zajebistego aparatu.Cytat:
Zamieszczone przez blady
Chyba się obrażę... :mrgreen: :D :mrgreen: :DCytat:
Zamieszczone przez jps
The Z00m a to było o Tobie !!!!!!!!!! :mrgreen:
Nie wiedziałem..... :razz:
Nie wiem czy o mnie, ale nie mam zbyt dobrego zdania o swoich zdjęciach, a D3 zamówiłem więc... :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez zibi1303
szpaner szpaner szpaner, a zamówiłeś też długą lufe ? :mrgreen: :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez The z00m
I też każą tak długo czekać :cry:Cytat:
Hehe, mnie to nie rusza jakoś :)
U czerwonych zamieszanie, też tam niektórzy zamawiają....
Dokładnie... kupiłem dla tego paska z nadrukiem D3. Teraz będzie mnie widać :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez fotomic
Długiej lufy nie zamówię tak szybko. Do zakupionych szkiełek muszę dokoptować dwa inne, ale żadne nie wyjdzie poza 200mm. Niestety część tematów, które bardzo lubiłem będzie dla mnie przez jakiś czas nieosiągalne... coś za coś ;-)
Mi się, aż tak nie śpieszy. Do 20-stego grudnia mam mieć w domu. Kupuję za dobre pieniądze więc mogę poczekać. Z dostaniem D3 jest łatwiej niż z D300.Cytat:
Zamieszczone przez pafcio
To jest profi body i oprócz tych co potrzebują/zarabiają to nie widzę potrzeby, żeby ktoś posiadał taki sprzęt.
Co kto lubi, ile ma kasy, niech robi co chce...
to baby nie bedą na ciebie leciały, długa lufa to podstawa i na rynek :D takie 200/2 :mrgreen: :mrgreen:Cytat:
fotomic napisał/a:
The z00m napisał/a:
zibi1303 napisał/a:
The Z00m a to było o Tobie !!!!!!!!!! :mrgreen:
Nie wiedziałem..... :razz:
Nie wiem czy o mnie, ale nie mam zbyt dobrego zdania o swoich zdjęciach, a D3 zamówiłem więc... :mrgreen:
szpaner szpaner szpaner, a zamówiłeś też długą lufe ? :mrgreen: :mrgreen:
Dokładnie... kupiłem dla tego paska z nadrukiem D3. Teraz będzie mnie widać :mrgreen:
Długiej lufy nie zamówię tak szybko. Do zakupionych szkiełek muszę dokoptować dwa inne, ale żadne nie wyjdzie poza 200mm. Niestety część tematów, które bardzo lubiłem będzie dla mnie przez jakiś czas nieosiągalne... coś za coś ;-)
Taaaa... TY nie widzisz POTRZEBY, żeby KTOŚ posiadał!!! Kto Cię pytał o zdanie w tej kwestii? He he he... dobre. Tak na marginesie... Olympus twierdzi, że E-3 jest profi body więc... :mrgreen: Napiszę wprost... mam ****** co myślisz. Kupiłem bo miałem taki kaprys. I przede wszystkim... mam na to pieniądze :!: I jak będzie mnie ten szpan kręcić to kupię drugi jako przycisk do papieru ;-)Cytat:
Zamieszczone przez YxasoR
I masz rację... zawsze lepiej szpanować sprzętem niż zdjęciami ;-) Teraz wiem co Tobą kierowało przy zakupie E-3 ;-)
Ja już mam swoje kochanie i nawet pozwala ostatnio robić sobie zdjęcia :mrgreen: Chyba dlatego, że willow napisał, że na ostatnio zamieszczonym przeze mnie w galerii portrecie jest piękna modelka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Nie muszę jej niczym przekupywać, a być może, że dzięki willowowi łatwo przeszedł temat zakupu D3 ;-)Cytat:
Zamieszczone przez fotomic
Jak cię nie obchodzi co myślę to nie odpowiadaj ;) Jak wierzysz ta w marketiing Olympusa to po co te wszystkie głupoty przez ostatnie miesiące pisałeś, że Ci E-3 nie odpowiada? Ja raczej E-3 uważam nie za profi w całym sensie tego znaczenia!Cytat:
Już próżniejszych ludzi od tych co piszą, że kupił bo ma kasę chyba nie ma... powodzenia
Marzy mi się, żeby ludzie chwalili się dobrymi zdjęciami, a nie tym, że mają szmal na foto-graty. Ale to marzenie ściętej głowy.
ps.
Panowie, skończcie przepychanki.
To jest tak... ktoś coś kupuje BO GO NA TO STAĆ :!: , a ktoś pisze, ŻE NIE WIDZI POTRZEBY BY KTOŚ POSIADAŁ TAKI SPRZĘT stwierdzając jednocześnie, że kupującym kierowała chęć zaszpanowania.Cytat:
Jeśli pierwszego nazwiemy próżniakiem :mrgreen: to drugiego musimy nazwać głupcem ;-)
TheZ00m teraz przeginasz, wypowiedzi są luźne i swobodne a Ty wprowadzasz brudne emocje do dyskusji.Cytat:
Twoja wypowiedź to słoma z butów i arogancja... :evil:
Na takie wypowiedzi jakCytat:
Zamieszczone przez zibi1303
...będę odpowiadał jak odpowiedziałem.Cytat:
Myślę, że sprawy by nie było jakbym napisał, że kupiłem profi E-3 ;-) Wówczas stałoby się oczywistym, że kupiłem aparat dla jego zalet. Niestety D3 kupuje się dla szpanu nie dla jego zalet...