-
Odp: lisiajamka przedstawia
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Albo rozjechać ;) :mrgreen:
Na 5000 to raczej pokaleczyć "D
-
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Lolita
Full wypas te kibelki ;) Rozsiąść się można :mrgreen:
Dokładniej kucnąć...oczy wybałuszyć, a jaka panorama :mrgreen:
-
4 załącznik(ów)
Na Colcę idziemy :) Ale po kolei :grin:
-
Ostatnie kapitalne. Eeeech , lubię góry :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
lisiajamka1
Wyżej i wyżej...lisiajamkini zdobyła pięciotysięcznik, no prawie :grin: Na ostatnim zdjęciu prawdopodobnie najwyżej położone kibelki na świecie:mrgreen:
Fakt. Ani jakiego krzoczka :)
Trza było takowe budowle wywalić :)
Świetne fotki - te "pod spodem" też.
Pozdrawiam.
-
Ładne zdjęcia. Ten koleś to trzyma na ramieniu chyba pług z tego co widzę. :)
Góry ładne są.
-
Świetne to ostatnie zdjęcie z chmurami snującymi się po górach
-
6 załącznik(ów)
Rzeka Colca, po deszczach szumna i wyniosła, powoli przeobraża się w kanion. Podobno głębszy i to znacznie od Wielkiego Kanionu Kolorado.
-
Rzeka Coca-Coli przyda się na gorące dni ;)
-
-
Ładne zdjęcia. Ładne miejsce . :grin:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
Rzeka Coca-Coli przyda się na gorące dni ;)
Trafne spostrzeżenie color bliski temu popularnemu trunkowi :grin:
-
Raczej jak kakao z dodatkiem mleka...
Już po postach Muminka, persa i innych łazików widziałem, że górskie rzeki to takie zabłocone zawsze. A u nas jak kryształ czyściutkie :mrgreen:
-
Koryto rzeki i jego zawartosc... sila i moc. Fajne foty.
-
6 załącznik(ów)
Cruz del Condor, rzeka Colca 1200m pod stopami. Kondory nadleciały, ale były za daleko.
-
Ładne to góry. Bardzo ładne.
Indianin pozwolił się tak fotografować ? Nie miał nic przeciwko?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
koronax
Ładne to góry. Bardzo ładne.
Indianin pozwolił się tak fotografować ? Nie miał nic przeciwko?
Zdjęcia robiłem tele, dyskretnie i w bezpiecznej odległości :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
lisiajamka1
Zdjęcia robiłem tele, dyskretnie i z bezpiecznej odległości :)
Aha. Dzięki za info na ten temat. Tak po prostu ciekawy byłem.:mrgreen:
-
to zdjęcie ciężarówki się wybija, rasowe bardzo (nie wstawiam bo duże):
https://forum.olympusclub.pl/attachm...6&d=1367262572
-
Cytat:
Zamieszczone przez
dzarro
się nie zdarza za często zrobić rasowe bardzo :grin: Dzięki.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
dzarro
to się zdjęcie ciężarówki się wybija, rasowe bardzo (nie wstawiam bo duże)
Popieram, znalazłam też sporo innych fajnych, nieprzegadanych kadrów, wykraczających poza ramy typowo turystyczne :)
Ciekawe miejskie, wiejskie, jak i krajobrazy.
Różnorodność w przekazie Twym cenię.
-
krajobrazy z oststnich wrzutek świetne, w ogóle fajnie się ogląda, kondor z drugiej foty super :)
-
Jak zwykle ciekawe wrzutki. Podobają mi się szczególnie zdjęcia z Indianinem, no i oczywiście górskie krajobrazy.
-
Świetne górskie krajobrazy, na Indian mimo wszystko zawsze należy uważać :)
-
Szczyty gor i chmurki to zawsze piekne widoki.
-
Ciężarówka faktycznie bardzo fajna. Pozostałe zdjecia też się miło ogląda. W ciekawych miejscach bywasz :-)
-
8 załącznik(ów)
Serdeczne dzięki :) Cieszę się niezmiernie, że chce się Wam jeszcze tu zaglądać :grin:
Powrotna droga, o ile można tak nazwać to po czym jechaliśmy, stała się trudna. Pewien fragment musieliśmy pokonać z buta i zaczekać na autokar w najbliższym miasteczku :) Warto było.
-
Ciekawią mnie ci ludzie, których tam spotkaliście. Wyglądają tak jakby czekali na turystów i na nich zarabiali. Ciekawi mnie czy tak było, a jeżeli nie to z czym się zajmują aby się utrzymać w tych trudnych warunkach.
-
Interesujące zdjęcie z autobusem, pasażerowie sami pokonują wzniesienie :) Droga rzeczywiście nie wygląda najlepiej, a jak jest z jazdą w dół?
-
Kolejne superaśne :)
Z dzidziusiami miodzio .
-
-
Świetne te "ostatnie" wrzutki.
Pozdrawiam.
-
2 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
pers
Ciekawią mnie ci ludzie, których tam spotkaliście. Wyglądają tak jakby czekali na turystów i na nich zarabiali. Ciekawi mnie czy tak było, a jeżeli nie to z czym się zajmują aby się utrzymać w tych trudnych warunkach.
W moim mniemaniu jeszcze na turystach nie zarabiają... szczęśliwi są. Te warunki wbrew pozorom nie takie trudne :) Tarasy zrobione jeszcze w czasach inkaskich, spisują się doskonale. Klimat odpowiedni - ojczyzna ziemniaka - głodu nie ma :grin:
-
Myślałem, że te tańce i trąbki i odświętne stroje specjalnie pod turystów ale może mieli jakiś festyn albo tak ze szczęścia codziennie się bawią :-) Świat jest jednak bardzo ciekawy i zróżnicowany. Te tarasy to przypominają mi to co w Azji można spotkać, ziemia faktycznie wygląda na urodzajną. Fajnie się to wszystko ogląda. Dzięki.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
pers
Myślałem, że te tańce i trąbki i odświętne stroje specjalnie pod turystów ale może mieli jakiś festyn albo tak ze szczęścia codziennie się bawią :-) Świat jest jednak bardzo ciekawy i zróżnicowany. Te tarasy to przypominają mi to co w Azji można spotkać, ziemia faktycznie wygląda na urodzajną. Fajnie się to wszystko ogląda. Dzięki.
Masz rację, tańce i trąbki to było święto, ich święto...nie pod turystów ( droga dobra, turyści przemykają ) Intrygujące są disnejowsko - popkulturowe dekoracje :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
lisiajamka1
Powrotna droga,........... fragment musieliśmy pokonać z buta i zaczekać na autokar w najbliższym miasteczku :) Warto było.
Warto było, świetne obrazy.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
waruga
Trabki maja fajne :-)
gwoli ścisłości - te takie pozawijane instrumenty to sakshorny. na zdjęciu trudno rozpoznać wielkość ale wyglądają na tenorowe i barytonowe. Są jeszcze altowe ale one są wyraźnie mniejsze. Sakshorn - pewnie niewielu słyszało tę nazwę, nic dziwnego, powszechnie używa się tylko określenia nazwy głosu np. "gram na tenorze"...
Co mi się spodobało - to czary instrumentów wywinięte do przodu. Nasze europejskie mają czary skierowane do góry lub w bok.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
gwoli ścisłości - te takie pozawijane instrumenty to sakshorny. na zdjęciu trudno rozpoznać wielkość ale wyglądają na tenorowe i barytonowe. Są jeszcze altowe ale one są wyraźnie mniejsze. Sakshorn - pewnie niewielu słyszało tę nazwę, nic dziwnego, powszechnie używa się tylko określenia nazwy głosu np. "gram na tenorze"...
Co mi się spodobało - to czary instrumentów wywinięte do przodu. Nasze europejskie mają czary skierowane do góry lub w bok.
Janie S czary podobają się lub nie, nieważne. Instrumenty wywinięte tak, a nie inaczej mają swoje uzasadnienie. Zwróć uwagę - jesteśmy na półkuli płd. chodzimy do góry nogami, woda w kibelku kręci się w lewo :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
lisiajamka1
chodzimy do góry nogami, woda w kibelku kręci się w lewo :mrgreen:
Normalnie ten świat staje do góry nogami ;). Co to będzie co to będzie? ;) :D
-
14 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
Normalnie ten świat staje do góry nogami ;). Co to będzie co to będzie? ;) :D
Będzie dobrze:)
Boliwia Copacabana - Bazylika Matki Boskiej Gromnicznej ( zwana też Matką Boską z Jeziora Titicaca) Najważniejsze miejsce kultu maryjnego w całej Ameryce Płd.(słynna plaża w Brazylii nosi nazwę od wybudowanej w pobliżu kaplicy z kopią figurki)
W każdy weekend bogatsi mieszkańcy święcą samochody, dobytek w postaci miniaturek dostępnych na straganach. Wszystko to odbywa się w huku petard i zapachu obficie polewanego"szampana"