... szuflandia ;)
Wersja do druku
... szuflandia ;)
Wow, śliczny :)
Ja też mam jeszcze paru lotników w szufladzie:
Załącznik 68584
... kolejne ;)
Ooo, ten jest bez makijazu :D
... coś takiego :???:
A tak ,pogrzebałem nieco i wyszło że to zgarb rogaty (Centrotus Cornutus) - taka...pluskwa, za to ciekawa. Egzotyczne są ładniejsze (poszukajcie fotek Membracoidae). Jakby ktoś szukał - występuje na topolach/dębach/jeżynach (jako dorosły). Larwy są w ostach i pokrzywach. W sumie - mam to wszystko w promieniu 100m od domu w dużych ilościach ;)
Jak on tą żabkę podniósł? :rolleyes:
Niesamowite ;)
Dzień dobry.
Wrzucę do tego wątku kilka fotek z ciekawego miejsca - motylarnia El Drago na Teneryfie. Niestety miałem tylko PEN'a z naleśniczkiem.
Załącznik 68617 Załącznik 68618 Załącznik 68619 Załącznik 68620 Załącznik 68621
:) z tego samego miejsca i ten pierwszy chyba siedzi na tym samym patyku :mrgreen:
Załącznik 68633
W Danii też takie mieszkają
Jeszcze takiego bombowca ustrzeliłem, tylko kadr nieciekawy bo się bydle nie chciało przemieścić.
Załącznik 68636
yac widzę że olek jednak najlepszy do robali - oprzeć mu się nie mogą - ja kiedyś miałem tak ale to było już dawno:
Camera
DSC-H2
Focal Length
13.5mm
Aperture
f/3.5
Exposure
1/200s
ISO
100
Witam
Postanowiłem dodać tutaj swoje makro na próbę :D. Zdjęcia robiłem Olkiem E510 i obiektywem 40-150mm z adapterem odwrotnego mocowania. Potem obróbka RAW i w świat :)
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Donmatteo, swietne babelki #3, oraz geometria #3.
podobają mi się 3 i 6, pozdrawiam
trójeczka ciekawa ... :)
a teraz ważka widziana inaczej .... :wink:
Powiem tak, kadry ważek "od przodu" podobają mi się bardziej, mniemniej jednak Twoje zdjęcie jest bardzo interesujące, ze względu na skrzydełka, których faktura wyszła świetnie. :grin:
Witam. Za oknem u dziecka rozłożył się pajączek więc w końcu wypróbowałem soczewkę makro i okazuje się że tylko na kicie najlepsze ujęcia wychodzą, w każdym bądź razie efekt mnie zaskoczył i spodobało "misie" to :) Trafione gdy uchwycił muchę...
Załącznik 68732
Az by sie chcialo rzec "smacznego" ;-)
Jakieś białe te motylki
merti całkiem fajnie wyszło - co to za soczewka??
To chyba ja coś mam z Operą bo żadnych motyli nie widzę...
Nipo80, to taka tania soczewa Selco 58mm Close - up +4 ;)
No najgorzej z tą soczewką nie jest bym troszkę nasycił kolorami tego pająka (ale z kolorami to już jak kto woli).
Złapiesz chęci to będzie Raynox a potem Sigma 150 bo to już chyba kultowe szkło :)
Mam też firefoxa i nic nie widzę
Ooo. tera widzę ;) .... świetnie :)
Ja też widzę - podobją mi się :)
Miło, że się podobają, dziękować:)
ładne i fajne :)
dawno nic nie wrzucałem
Załącznik 68888
Dzisiejsze pstryki.
Zamieszczać swoje zdjęcia bezpośrednio pod perfekcyjnymi fotkami Pamaru to akt odwagi, albo ...:grin:
Ale co tam - w oczekiwaniu na MZD 60 mm - jest co jest.