No! Bo to taki mikrus w makro jest, taki specjalny do małej GO.:mrgreen:
Wersja do druku
Przepraszam, że tak znikam, ale naprawdę brakuje mi czasu, szkoła-dom-jedzenie...ciężko jest to wszystko połączyć : ) Staram się, jak mogę, ale na OlyClub niestety czasu mam bardzo mało. Chociaż fotografuje nadal - nie wiem, czy lepiej, czy też gorzej, ale sprawia mi to nadal ogromną przyjemność, jest odskocznią od codzienności, od ... wszystkiego : ) W sumie, nawet nie wiem, do czego zacząć. Skończyłam na marcu, więc postaram się przeplatać fotografie : D Zobaczymy, jak długo tu posiedzę. : )
A więc, jedziemy, mam nadzieję, ze jeszcze ktoś pamięta o moich zdjęciach : )
1. Na początek biedronka z kwietnia - mam sentyment do tonacji : )
2. Po prostu komar w odcieniu blue : )
3. Miałam za nie zdjęcie miesiąca na foto-kurierze....nie chwaląc się : )
4. majowe...rozświetlony bielinek
5. majowe cz.2. - jakiś owadzik : )
6. i ostatnie...dłużej naświetlane, pierwsze próby : )
Zapraszam gorąco! :D
Witaj kochanie z powrotem :)
Jak dla mnie wrzutka cool :-)
od 3 w zwyz, w pyte fotki
pozdrawiam serdecznie
Janek
2,3,4 najciekawsze, bardzo solidne ;) wiatrak inaczej pokazany.
Trzymaj się ciepło :)
Witamy z powrotem ;)
A co do zdjęć to 3-ka z tej ostatniej wrzutki ma w sobie to coś. Subtelne, vide ksywa, i piękne. Bardzo przyjemne foto.
Pozdrawiam
1, 3, 4 ze wskazaniem na 3 :)
3,4 - brawo
wiatrak mnie zainspirował :)
DawnO Ciew nie było ale wróciłas z ładnymi fotkami:-)
Dziękuję bardzo za ciepłe re-przyjęcie : ) Niezmiernie mi miło, że prace się przyjęły : ) To teraz kilka czerwcowych ujęć : )
Wszystkie łąkowe i o ile się nie mylę to z Heliosa 2/58...: )
Zapraszam serdecznie do oglądania! : )
Witaj ponownie! :) Jak milo, ze wrocilas, bo foty zawsze byly extra.
Czerwcowe mowisz? Swietnie.. bo tu niby zima wiec jest szansa, ze jak od czerwcowych zaczniesz i bedziesz dawkowac odpowiednio to jakos do wiosny dociagniemy nie ocierajac sie o zimowe. Bo ja to zimy nie lubie :P
Z calkiem ostatniej wrzuty to mega bardzo mi sie nr 2 ten fioletowo-rozowy z robaczkiem dziwnego niebieskawego odcieniu. Boskie. Choc kadrowalbym inaczej, bo tak troche w srodku jest nic i pustawo.
Moze kwadrat? Sprobowalas? :)
T.
Delikatne, bardzo przyjemne w odbiorze zdjęcia.
Mnie tez drugie z gasieniczka wpadlo w oko, moze tylko ciachnac troche z prawej strony, albo w kwadrat jak mowi Thomasso.
Pomyślałem o nich tak samo jak ,,lisijamka1'' delikatne... Powodzenia.
Witaj Subtelly po niekończącym się okersie niebytu!
Ładny come back, :-D moje to: 2 4 3 lila ppolne i tundra te są najbardziej sutelly'owate. :-D
ostatnie ! - kolorystyka fascynująca.. : )
Dziękuję bardzo za tak liczne i do tego pozytywne opinie : ) Gąsienice próbowałam w kwadracie, ale nie mogłam się zdecydować,którą wybrać wersję...: ) teraz trochę zmienię tematykę - pocztówki z pochmurnych wakacji, znad Bałtyku. Wiem, że do krajobrazów nie mam zbyt dobrej 'ręki', ale niektóre z tych, co przedstawię lubię ; )Zapraszam serdecznie i...życzę udanego Sylwestra : D
Eeee nie jest zle :P Golabki sa gites - tak 7/10 :P No i ten taki.. yy falochron zmurszalu tez fajny :)
T.
Wygięty horyzont - skąd taki nowatorski pomysł , podoba mi się ostatnie.
Pozdrawiam AP.
morskie extra :)
pzdr
Piękny powrót, brakowało tutaj Twoich zdjęć, zazdroszczę oka i czekam na kolejne subtelne piękności.
Czerwcowa wrzutka fajna a z morskiej to piatka i siodemka jak dla mnie :-)
fajne foteczki ,pozdrawiam
Gołębie z plaży podobają mi się najbardziej. :grin:
Ładne sa te fotki.Gołąbki naciekawsze.
Nie wychodz narazie poza ciasne kadry i motyw focony z bliska tak na granicy makro.Trwaj jeszcze w tym malym bajkowym swiecie.Boje sie ze sie zachlysniesz przestrzenia.Jeszcze nie czas -jeszcze poczekaj.Im bardziej onirycznie pokazujesz tym lepiej -baw sie tym,tym malym wycinkiem fotografii.
Nie musisz tego brac do serca jako wyrocznie,ja juz stary i byc moze przedpotopowo mysle.Stara zrzeda i stary cap jestem,jak juz mi pisali.
Dziękuję za tak liczne opinie. Miło mi : ) Zobaczymy, będę przeplatać zdjęcia, żeby się nie zamknąć w ciasnych ramach makrofotografii ;]
Ale dziękuję ; ) Kolejna porcja ujęć z lipca : D W większości jest to Helios 2/58 i ZD 70-300mm - więcej na rower nie zabieram, no czasem jeszcze 14-42mm ; ) Pierwsze ujęcie - sentyment, rozjechałabym ją rowerem - chroniona, Widłogonka siwica (potem uratowana przed mrówkami ;]) Potem gimnastyka rybitw, kilka motylkowych itp. : ) Zapraszam do oglądania i dawania opinii! : ) Pozdrawiam serdecznie : )
Nierozjechana rowerem swietna :-) a kwiatuszki 6;7 ekstra.
Fajne zdjęcia, mają swój klimat.
Ostatnia wrzutka cała na duży plus :)
Dziękuję za opinie : ) No to kolejne...pierwsze z Pentacona 1.8/50 + pierścienie pośrednie (wtedy, nowy nabytek, jedno z pierwszych ujęć z niego) i jeszcze kilka ujęć makro i przyrodniczych też w większości z niego : ) Zapraszam i serdecznie pozdrawiam! : D
Ociepliłaś nam ten zimny czas :D
super fotki...light4 najbardziej się podoba....masz zacięcie....:-)
3czka bossska!
pozdrawiam serdecznie
Janek
Latem zapachnialo :-) Ladna warzutka.
Wiesz co?Tak sobie patrze,i mysle i wymyslilem takie cos.Tego pentakona odstaw.On Ci nie odda tego co ty widzisz i chcesz pokazac.To szklo nie dla Ciebie.Moze gdyby cos wiekszego,i z dalszej odleglosci to przykryje jego niedoskonalosc,choc jest dobrym szklem.
Nie wydawaj na szminki,pomadki i inne grzebienie,ciulaj,zbieraj na te.Podalem pelna nazwe,zeby goglowac bylo latwiej.
Fuji Photo Film Co. EBC Fujinon 1:1.4 f=50mm
Fujinon 55mm f/1.8 EBC
Nie wiem ile kosztuja ,nie sprawdzalem.To pierwsze jak znajdziesz z wygrawerowanym nazwiskiem szefa to jestes w raju.
Naprawde,niezwykle ostre,oddajace prawie cala game koloru,plastyczny obraz.Ach nie bede dalej judzic.
Naprawde,popatrz za tymi szklami a nastepnie pokazuj wrzosy,koniki polne stokrotki,niezapominajki,mgle nad nimi i tumany kurzu.
Nie napisze Ci ze ostrosc kuleje w ostatnich fotkach,i to nie jest mala GO czy inna wizja,one nieostre sa.
Będę odmiennego zdania:) Nie odstawiaj pentacona. Podobają mi się 3,4,5 i 6. Zdjecia pasują do tytułu wątku "inne spojrzenie na świat" Pentacon 1.8/50 ma specyficzny bokeh i nie każdemu się podoba, mi tak. Do takiego typowego makro (owady) mniej się nadaje mz.