mewa rewelka
Wersja do druku
mewa rewelka
Mewa jest świetna
Ptoka ustrzeliłeś znakomicie.
Gratulacje i pozdrowienia.
Dobasku,
Dobijasz mnie coraz fajniejsze kadry wstawiasz:)
pozdrawiam serdecznie
Janek
Żółw jest rewelacyjny!!! Na okładkę czasopisma/książki/filmu* - niepotrzebne skreślić :)
Żółwik i mewka takie ,że ja nie mogę .Extra.
Klasa sama w sobie .
Wszystkie fotki wodne robią wrażenie kompozycją, kolorami, przekazem.
Mewa z owocem morza w dziobie jest nadzwyczajna. Warsztatowo patrząc, to takie zdjęcie się udaje chyba raz na 100 000 dla przeciętnego fotografa, a dla wprawnego częściej, ale to już jest sztuka.
Podoba mi się:
- moment ujęcia - wolny ptak ze zdobyczą, szyja wyciągnięta, dziób zaciśnięty na zdobyczy, delikatne kolorki, nożki w tył, skrzydełka tną powietrze, niosą śnieżnobiałą torpedę, czysta aerodynamika;
- dobrze wyważona biel, bijąca w oczy, sterylna, delikatna, chyba bez przepałów;
- światełko delikatnie kładzie się na wszystkich ptasich wypuczeniach i na puchu;
- tło z falą szczęśliwie ponad sylwetką ptaka.
Pzdr, TJ
a dzięki dzięki... W domku pojawiły się nowe dyski po 1TB więc pojawia się światełko w tunelu, że wreszcie uda się posegregować foty uzupełnic exify potagować i jakoś to uporządkować... choć chyba sam nie wierze w to co piszę ;)
Mewa ekstra.
seria próbna pół na pół jak dlamnie świetna pozdrawiam :)
Zima to też sezon. albo zimowy u nas w górach albo letni po drugiej stronie kulki :)
wiem, ze mam pół września i pół października to juz coś :)
---------- Post dodany o 16:36 ---------- Poprzedni post był o 16:34 ----------
Hehehe jesli kiedykolwiek będę na takim etapie to się chętnie zgłoszę :)
Mewa super!
widok z kibelka. Szyby nie ma żeby sie milej siedziało ( kucało ) i coby powietrze swieższe było...
Z takim widokiem to można sikać i sikać :)
https://forum.olympusclub.pl/attachm...4&d=1322413030
https://forum.olympusclub.pl/attachm...3&d=1322412701
widoczek zacny, zdjęcie też :)
Najpienkniejszy widoczek z kibelka jaki w życiu widziałem ;)
łatwo sie rozluźnić w takich okolicznościach przyrody ;)
fantastyczny widoczek:)
Fota ladna.
Widok przez okno jest lepszy niż spotykane obrazki w toaletach ;).
Przy okazji, Dobas, test statywu byś napisał.
napiszę i wrażenia z samyanga 7,5 i ze statywu - statywem jestem obłędnie zachwycony - ale napisze dopiero po powrocie z Gór - teraz na chwilkę jadę w Sudety a potem w Alpy - po powrocie czyli 2ga połowa grudnia ślęczę nad lightroomem i wołam co się da oraz opisze wrażenia.
Teraz moge powiedzieć że na prawdę statyw jest super
Fotka z kibelka świetna, godna wątku "pokaż swój kibelek". Wrażeń z Samyanga będę bardzo ciekawy, o ile wcześniej sam nie kupię tego szkiełka. O jakim statywie piszesz? - szukam czegoś pod Pena...
statyw sirui T-025 z głowicą kulową C-10
sirui.pl - Jak zwykle Chiny gonią konkurencję.. :)
statyw z włókna węglowego - maly lekki z głowicą waży koło 800 gram
po rozłożeniu wilekolud ale stabilny - na tyle duży ze wg mnie w pełni funkcjonalny a na tyle lekki ze mozna stwierdzić że nic nie waży :) - głowiczka kulowa mała - ale ma dwa pokrętła - co sprawia ze jest w pełni funkcjonalna
Na wyjeździe miałem czarny karbon i jestem pod wrażeniem ...
http://fotograficzno.pl/nowa-seria-s...z-w-sprzedazy/
Strasznie podoba mi się inny sposób składania nóg przez co statywik jest malusi...
Napisze więcej jak tylko wróce z dyżuru
Mam katalog tej Sirui ale wazy 10 mega a limit u nas to max 1 mega.A chetnie bym wstawil.Co ciekawe M3204 statyw wygral testy we wrzesniu u nas.A we firmie nie pracuja mlodociane raczki.
Taki widok w tym kibelku, ze mozna caly dzien a tronie siedziec :grin:
No wlasnie mialem zapytac- widok jest widoczny tylko na stojaka, czy na siedzaco tez?
(jak tylko na siedzaco, to musiales byc w damskim...;) )
na kucaka - nie ma muszli siedzącej tylko jest muszla kucna. Z resztą zwłaszcza w tego typu krajach to duzo lepsze rozwiazanie duzo bardziej higieniczne... a kibelek koedukacyjny - zdjecie robilem w pozycji calkowicie nieanatomicznej pół stojącej pół kucającej :) wiec "koedukacyjny" :D
a tego gatka to ile ma być? 0,7l starczy?
Jak bym napisał foto za gatki to by mi ludzie zaczeli przysyłać majtki (gatki) :) to juz lepiej 0,7
a kiedy rozwiązanie konkursu?
śnieg + czerwony filtr ?
Pewnie robiles siku w tym przeuroczym kibelku z widokiem na gory i opary dodaly "smaczku" temu kadru ;)
śnieg ale filtra zero "temu kiblu" sie nie nadawało bo za daleko
to już bliżej zrobione
no dobra, zachód słońca na dachu świata - zgadłem?