apropo http://www.youtube.com/watch?v=F66ohZF59ccCytat:
Zamieszczone przez johan
Wersja do druku
apropo http://www.youtube.com/watch?v=F66ohZF59ccCytat:
Zamieszczone przez johan
nie no bez przesady, czego to ja oczekuje od starszych kobiet.Cytat:
Wykrok jak wykrok. Ty byś chciał od razu rooooozkrok.
na zdjeciu prezentujesz - ni to pieta w gorze, ni to kolanko, takie fiubzdziu.
wogole zdjecie prezentuje brak zainteresowania ta akcja blibordowa:)
Zajebisty filmik. Nalepsze jest pani ze szczeneczką w dłoni kiedy puentuje: "dziękuję bardzo, to ja już włożę" :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez WG
Mam nadzieję, że ludzie jednak będą chcieli zostać Jego przyjaciółmi.Cytat:
Zamieszczone przez dka
Jeszcze dwa z tym samym motywem:
215
216
I taka fota:
217
łał! mistrzostwo! gratuluje strzalu. nawet nie musi byc b&w:)
pelen podziw - na zdjeciu i dla zdjecia.
Wiedziałem, że fota trafi w Twój gust. :D Już Ci trochi znam. No to teraz, żeby trochę ostudzić Twóje poranne samozadowolenie kolejna fota. Wiem, wiem że uwielbiasz moje HDRy. :mrgreen: Podchodzisz do nich z entuzjazmem eunucha zaproszonego na orgię. ;)Cytat:
Zamieszczone przez dka
218
hdr do bani.
dzis wreszcie bede mial neta w domku, to jeszcze napisze w sprawie zafascynowanych wystawa babeczek.
Uznałem, że kiczowatość obróbki HDR będzie pasować do zdjęcia.Cytat:
Zamieszczone przez dka
To było wyjątkowo żałosne widowisko, aż żal było patrzeć na tych ludzi. To pewnie jacyś artyści z cyrku, który zbankrutował. Pokazywli "szoł" przed sklepem zoologicznym.
Pani występowała z mężczyzną, takim podstarzałym lowelasem z muskulaturą Bruce Lee. Do twarzy mieli przyklejone estradowe uśmiechy, ale widać było że robią to tylko dla kaski. I pewnie niewielkiej kaski.
Po każdym numerze słychać było anemiczne, pojedyncze oklaski. Aż mnie smutek ogarnął po tej akcji.
No i brawo, bo zdjęcie dokładnie oddaje ten dupowaty pokaz ;)Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
Zdjęcie poprzednie - fajne, te wszędobylskie i ciekawskie baby (chyba to żadna znajoma Twoja? ;) ) wlazły by prawie na tą szybę.
Pzdr
To nie znajome. Przechodziłem ulicą, zobaczyłem taką scenkę, włączyłem aparat, odczekałem wieki zanim olkowy odkurzacz wyczyści matrycę i strzeliłem (co za debilny pomysł - wibrator powinien się uruchamiać przy wyłączaniu aparatu, albo powinna być możliwość przerwania czyszczenia po dotknięciu spustu jak w EOSie 400D :roll: ). Już kilka fajnych kadrów przez to straciłem.Cytat:
Zamieszczone przez john100
gdyby ci wyszly z kadru, to na luzie powinienies krzyknac: "GDZIE?!!! SPOWROTEM!!! MATRYCZKA SIE CZYSCI, NIE??!!!
no to ja o tym zdjeciu nr 217. ze takie fajne jest. kazda pani mimo wszystko znajduje sie w innej pozie. kazda poza wykazuje szczere zainteresowanie. pani w srodku dopelnia okazywanie zainteresowania przylozona reka (zabija odblaski). super!
ramka w okolo, ktora dopiero teraz zobaczylem to juz wogole magia. majac zdjecie opuszczone myslalem, ze cie pogielo i nalozyles ramke na fote:) ale tak tez jest niezle. dol ramki tworzy efekt trojwymiarowosci.
ciekawe czy postac z wystawy specjalnie umiesciles w 'ramie'.
nie wiem, ale to zdjecie mnie powala.
po hadeerze 218 pojechalem z entuzjazmem eunucha zaproszonego na ogie, nie wiedzac co dobre. z jednej strony aureole tak mnie draznia jak nie wiem co, to jednak tu trzeba traktowac je jako blask wokol babeczki z wezem. mowie o blasku 'herosowym' - bo z bohaterstwem, triumfem dokonania czegos kojarzy mi sie ten gest. kazdego hadeerzyste bede gnebil z zasady nienaturalnosci. gdyby pani od weza miala ukazane zgrabniejsze paluszki i rece, (ogolnie czyste) mialbym pochlebniejsza opienie o zdjeciu. aha: najwazniejsze - aureola by tak nie przeszkadzla, gdyby unosila sie wogol bohaterki i weza, a nie dodatkowo nad tlumem i dachami.
kiczowatosci sytuacji, sredniego zainteresowania wystepem nie biore pod uwage, bo ludzi jest duzo, kazdy sie patrzy, nawet daleko ktos jest na jakims podwyzszeniu. gdybys napisal, ze faceci wyli a panny sikaly po nogach bardziej bym uwierzyl niz w to, ze atmosfera byla dretwa.
Chciałbym powiedzieć TAK, ale wtedy bym skłamał. Po prostu fart.Cytat:
Zamieszczone przez dka
Może wieczorkiem wrzucę partnera pani z wężem. Łyka ognień jak pelikan ciepłą bułkę. I to w samo południe. :roll: Dka, znów zgwałcę Twoje poczucie estetyki i zrobię z foty HDR. :D
to twoj watek i ty bedziesz mial balagan. :DCytat:
Dka, znów zgwałcę Twoje poczucie estetyki i zrobię z foty HDR
ale zobaczymy czy zgwalcisz.
Zdjęcie wystawowe rewelacyjne, dka - popełnił recenzję,więc ja się wstrzymam. Pięknie to złapałeś, no a z ta ramą, to także w pierwszej chwili pomyślałem, że Cię "pogieło" :mrgreen:
Czekam na prezentację połykacza ognie, a może masz kobietę z brodą :?:
Niestety nie mam. Ale sesja z kobietą z brodą to moje ciche marzenie.Cytat:
Zamieszczone przez Piotr Grześ
..o wschodzie slonca :mrgreen:
Rafał,
Fotka z paniami wypatrującymi szczegółów za szybą wystawy jest atrakcyjna ze względu na to, że pokazuje kawałek zycia, jest na niej dzianie się, akcja oraz mnóstwo damskich emocji, wszystko ucielesnione w pozach (ta jest dla mnie osiągnięcie w tej fotce). Bardzo mi się podoba Twoj refleks oraz sprawne, sprytne (w sensie szybkiej analizy i podjęcia decyzji) wykorzystanie sytuacji, która zdarza się bardzo rzadko.
Na zdjęciu kobiety z wężem rzeczywiście widać, to co oglądały Twoje oczy i słyszały Twoje uszy - niesamowity wysiłek i świadomość nikłego efektu. Figura, którą wykonuje artystka, mówi sama za siebie, a niezbyt entuzjastycznie przyjmujące występ grupki widzów podkreślają smutek wyzierający z tej sceny poskramiania gada.
Pzdr, TJ
No to kolejna fota z tego widowiska. Żałuję, że nie mogłem temu tamatowi poświęcić więcej czasu. Ale w czasie występu musiałem pilnować moich dziaciarów, by:
a) nie pobiły się
b) nie rozbiegły się
Ich matka w tym czasie była u kosmetyczki czy jakiejś innej cholery. Wieć tylko kilka pstryków mam z tego. A szkoda, bo mieli ze sobą jeszcze zielonego gada, który wyglądał jak prawdziwy smok (tylko miniaturowy).
218
fajna koles pozycje prezentuje. gdyby byly warunki mozna by go strzelic pionowo z malutka GO.
z hdr kocmoluchow z ludzi sie robi.
A nie mówiłem, że kolo ma klatę jak Bruce Lee!!!! Na oko facet mia z 50 lat. Nieźle musi poginać na siłce. :roll:
Rafał nie przestajesz mnie zadziwiać, a ten HDR jakiś delikatniejszy :).
Bardzo fajny moment ujęcia. Trzeba było serię strzelić :)
Dzięki Panowie.
Teraz jeszcze ciepła fota z wczorajszego koncertu. Adam Nowak i RazDwaTrzy.
219
Kapitalna fota koncertowa. Razi tylko mikrofon na twarzy, ale poza tym świetne - dobrze oświetlona, ostra, ładne kolory.
Rafał, czy to robota z Twoją nową FL-36? Zdjęcie bardzo fajne.
Fota fajna, gdyby jeszcze ten mikrofon nie przecinał głowy byłoby idealnie.
Razi za to brak skarpetek przy pantoflach wykonawcy :mrgreen:
Nie, fota bez lampy. Na koncertach lepiej wykorzystać światło zastane, błysk flesza najczęście robi "wyprany klimat". ISO 800, czas 1/30 sec.Cytat:
Zamieszczone przez Piotr Grześ
Gdybym robił idealne foty, to dostałbym nagrodę "Półlitera". Mam też to ujęcie bez przecięcia głowy mikrofonem. Wcześniej patrzyłem na tę fotę i patrzyłem i nie zwróciłem uwagi (znaczy się nie przeszkadzało mi) na przecięcie czaszki statywem od mikrofonu. Teraz, kiedy uczuliliście mnie, to faktycznie lekki ból odczuwam.Cytat:
Zamieszczone przez johan
Zawsze mogę iść w zaparte i twierdzić, że to estetyka błędu :mrgreen: ;) .
Kiedy Nowak podszedł do bębenków, to w sekundzie przyszło mi do głowy, że fajnie będzie rozmazać jego łapki. I zjechałem do 1/30 sec. - efekt mnie zadowala.
I gdybyście nie zwrócili mi uwagi na statyw, to poszedłbym spać spokojnie. A tak, to muszę się napić.
WASZE ZDROWIE!!!!!!!!!!
ps. Właśnie wróciłem z koncertu VooVoo. Coś pofociłem, ale jeszcze nie zrzuciłem z aparata.
No to wrzucam. Świeżutkie jaki ciepłe buły w czasach, gdy Urban był rzecznikiem rządu. :mrgreen:
Wojciech Waglewski i VooVoo. Miejsce: Cracuuf. Czas: nie patrzyłem na zegarek. W dodatku trochę (za bardzo) wypite było...
220
221
222
223
224
225
226
227
Ciekawa relacja a i fotki dobrze zdrobione
Dzięki za jedyny komentarz. Wszyscy olali foty z VooVoo. No cóż, tak czasem bywa. Ale nie zrażam się. :D
Ładne koncertówki. Kupa światła chyba byla.
Ja w czasach urbana ( specjalnie z małej literki) wolałem słuchać Brygady Kryzys
Ale w czasach kaczorów Brygady Kryzys niet. A Waglewski jak wino - wymiata :)
A co do zdjęć, zastanawiam się, czy nie dało się wyciągnąć bardziej subtelnego nastroju - widzę że są świece - cały czas światła były takie mocne?
Ja w czasach urbana (celowa literówka) słuchałem TSA.Cytat:
Zamieszczone przez agapiet
A światła wcale nie było w nadmiarze. Choć koncert z drugiej strony do ciemnych nie należał. Czasy ok. 1/30 sec, czasem trochę krótsze, ISO 800, pełna dziura. Foty są po prostu mniej więcej prawidłowo doświetlone.
Nawet w nocy na ulicy z jedną latarnią jeśli dasz odpowiednio długi czas, to zdjęcie będzie jasne. Mam też z tego koncertu foty pt. "nic nie widać, ale klimat jest" ;) .
Strasznie dużo fotek, a i tak, jak dla mnie, tylko 224 mogłoby zostać :-)Cytat:
Pokaż :)Cytat:
OKCytat:
Zamieszczone przez agapiet
Zawsze lepiej mnieć dobrze doświetlone foty. Potem nie problem przyciemnić je na kompie. Gorzej odwrotnie. Poza tym jeśli fota niedoświetlona na wysokim ISO (ja jechałem na 800, czasem na 1600) to straszliwe ziarno wyłazi.
To teraz trzy foty z cyklu "ciemno jak w *****":
228
229
230
Rafał wczesniejsza seria koncertowa bardzo mi sie podobala. Jakim obiektywem ja robiles (chcialbym takze pocwiczyc takie foty ale nie wiem czy jest szansa probowac moimi obiektywami ? A co do czulosci to ISO400/800/1600 bo sie pogubilem w teksie ?
Co do ostatnich trzech fotek to rzeczywiscie ciemnosc widze.