Gdyby grizz nie napisał o telefonie w kieszeni nie zauważyłbym go bo dziewczyna przykuwa uwagę na twarz.
Wersja do druku
Gdyby grizz nie napisał o telefonie w kieszeni nie zauważyłbym go bo dziewczyna przykuwa uwagę na twarz.
Przykuwa, przykuwa, ale o szczegółach nalezy pamiętać, bo nie każde zdjęcie ma taką modelkę ;)
Najlepsze jest to że często zauważam takie szczegóły w czyichś zdjęciach a swoich rażących błędów czasem nie widzę ;-) Inna sprawa że akurat coś w kieszeni mnie osobiście bardzo drażni i dlatego na to zwracam uwagę...
Nie przesadzałbym. Ten telefon można wyretuszować. A poza tym całkiem nieźle.
Całkiem sympatyczne są Twoje próby i z ciekawością się przyglądam.
Dziękuję za komentarze.
186.ColD
Nie podoba mi się to że usta zlewają się ze skórą
Za poprzednikiem. Jak na poprzednim to tak nie przeszkadzało tak na tym już jest to odczuwalne...
Nom, ale poza tym, to bardzo pozytywnie
Portreciki bardzo fajne i nawet ten telefon tak nie przeszkadza (póki się o nim nie przeczyta ;) ) Co do ostatniego to rzeczywiście brakuje trochę kontrastu ust. P.S. K20D ładne zdjęcia robi ;)
Za poprzednikami... portreciki fajne. Bardziej odpowiada mi 185.
W przypadku koloru mnie nie przeszkadzają niewyróżniające się usta.
Portrecik 186 jak dla mnie nieco za jasny (lub siada mi monitor :wink:) i w tym wypadku zgadzam się z przedmówcami usta zlewają się ze skórą.
Następne
187. Ula
Calkiem fajny portrecik...
187. MZ całkiem udany portret : )
Podoba mi się GO, to pierwsze rzuciło mi się w oczy, jest delikatna, malutka, precyzyjnie ucelowana na oczy : ) Także konwersja na B&W, fajna : )
Mnie się podoba to ujęcie : )
Pozdrawiam : )
No czemu mi sie nie chwalisz?! :P
Ostatnie piekne, naprawde ci sie udalo...
Dziękuję za komentarze :wink:
Carloz jak ty cały czas na gg masz status niedostępny to skąd mam wiedzieć czy odbierzesz wiadomość :-P:-P:-P:-P :mrgreen:
Portret całkiem całkiem, oczy zajefajne Pozdrawiam i gratuluje.
Bardzo udany portret. :)
Sympatyczne,czym "popełnione"?
Zdjęcie zrobione Pentaxem k20d + sigma 50mm f/1.4
Dziękuję za komentarze
następne 188
Nastepne rowniez fajne, podoba sie.
Bardzo ładne, ale czy nie za bardzo kolorystyka się zlewa w jedną wielką całość?
188. : ) Tonacja bardzo przypadła mi do gustu. Delikatna, ładnie pasuję do GO jak i do modelki. kadrowanie bardzo fajne MZ. Maleńki bokeh przebijający się w LD ładnie dopełnia kompozycję : )
Dziękuję za komentarze
teraz taki kolorowy portrecik :)
189 Ula
Przepiekne swiatelko, oczka jak zawsze podbiles... No piknie, ten ostatni to ci sie udal, nawet kadr fajny mimo ze centralny (w sumie to caly w tym urok) jedyne czego moge sie czepic to tlo odwraca moja uwage od modelki. Mogla byc cegla po obu bokach
PS: Mogles troche od dolu zrobic fote, w sesie zeby nie bylo widac bialych skrawkow koszulki.
PS2: Skad ty bierzesz te modelki?! :P
Pozdrowka
Modelki :shock: jakie modelki :mrgreen: modelki to będą w następnym tygodniu :-P
hmm skąd je biorę ... ta dziewczyna akurat to znajoma od kolegi ,chciała poprostu zdjęcia, a mi sie nudziło :wink:
Rzeczywiście ostatni bardzo fajny! : )
Kadrowanie, jak i GO bardzo przypadło mi do gustu : )
A i tonacja na + : )
Ostatni portret bardzo ladny msz.
Taki subtelny i miękki. No o fajnie trafiłeś z ostrością na oczy.
Żeczywiście tło nienajlepsze ale aż tak mnie nie razi.
Kombinowałeś coś z cerą, bo jakoś tak za bardzo gładka jak na moje oko :wink:
Trafiłes z ostroscia na oczy... Ladny portrecik.
Marek, moge sie jeszcze przyczepic? Czemu mi sie ciagle zdaje ze za mala ogniskowa? Powiedz ty mi czym ty np. ten portret zrobiles?
Nie zebym sie czepial ale trochu mnie to zastanawia, ja zawsze na duzej ogniskowej staralem sie robic (moze taki nawyk - zeby rozmyc tlo ;p )
A wiec tak juz odpowiadam...
Używam obiektywu o ogniskowej 50mm , lubię obiektywy stało ogniskowe bo są dosyć jasne i łatwe w obsłudze , nie trzeba sie zastanawiać jaką ogniskową ustawić :wink:
używam też przysłon od f2 do f4
i to w sumie tyle całej filozofii :wink:
aha zapomniał bym celuje ostrością zawsze na oczy :)
pozdrawiam
Tym razem Ula w sukience =]
190.
Podoba mi się ostatnie - może minimalnie więcej dałabym od góry ale i bez tego jest super.
Ja bym zrobil tylko popiersie... nie pasuja mi te okulary w rece... Ogolnie fajnie sukienka z tlem wyglada, no i twarz... piknie, tylko ja bym staral sie zrobic samo popiersie
PS: Ahaaaa, to ja wiem na co te 300zl poszlo ;] Na sukienke :D
Fajne swiatlo...ale mniej dolu.
Dzięki za komentarze :)
co do skadrowania zdjęcia samego popiersia to ręce zostały by ucięte i tej ładnej sukienki by nie zobaczyliście :wink:
nie dało sie również przyciąć zdjęcia od dołu , ponieważ jak bym przyciął nogę w kolanie wyglądało by to nienaturalnie
co do okularów cóż nie chciała mi ich oddać :-P , no ale chyba okulary nie odciągają wzroku od twarzy modelki :wink:
Teraz takie bardziej kolorowe
191. Alicia i Ania
Modelka górna ma chyba za bardzo czerwoną skórę;) Za bardzo je podsmażyłeś na tym słońcu ;)