A jesli ustawię pomiar w pikselach? .... w zasadzie to wszystko jedno bo chodzi o różnice .... hmm :?:
Czy obiektem odniesienia nie może być zdjęcie1 (cała moneta w kadrze)?
siakieś zaciemnienie mam dziś ;)
Wersja do druku
A jesli ustawię pomiar w pikselach? .... w zasadzie to wszystko jedno bo chodzi o różnice .... hmm :?:
Czy obiektem odniesienia nie może być zdjęcie1 (cała moneta w kadrze)?
siakieś zaciemnienie mam dziś ;)
Gratulacje!!!!!!!Cytat:
Zamieszczone przez dorjan
I Pozdrówka.
Ciekaw jestem - jaką to "nagrodę" przewidział Irek?
To teraz proponuję żeby każdy kto ma ochotę napisął kilka słów więcej o zestawie którym focił albo wrzucił zdjęcie takowego
Może coś podłapiemy, ktoś coś sobie kupi, albo czegoś się nauczy :)
pozdrawiam
dobas
Jeszcze nie koniec :)
o zesz ty.... lupiez na glowie widac...
Zobaczcie to http://www.mack.neostrada.pl/dyfuzor.html i zdjęcie prawie na samym dole :D
Nie wiem czy to jest 20gr ale.. ale...
Przy użyciu ZD50 z mieszkiem (dałem przysłonę za obiektywem) udało mi się powiększyć tylko tyle...
Irek50, gratulacje. Jeszcze kilka prób i będę musiał nieźle kombinować, ale na razie trochę większe odwzorowanie osiągnąłem Biometar'em 80mm, f:2,8. Dzięki temu odległość 20gr od krawędzi obiektywu wynosi ponad 5cm i można eksperymentować z oświetleniem. Przykład poniżej.
Po zastosowaniu Pancolara 50mm, f:1,8 przy tym samym wyciągu znowu uciekam z wielkością odwzorowania. Może Radek zechce policzyć ile jest tym razem?
Pozdrawiam.
dorjan: Mnie też zajmuje ten problem odległości --mam zamiar zamontować dobry teleconverter 2x, ale najpierw wybróbuję Kalejnara 2,8/100mm --może zyskam na odległości tak jak Ty---gratulacje ...jesteś najlepszy!!!
ps: Zamówiłem na allegro mini lampki błyskowe aby zrobić semi-pierścieniową mini-lampkę błyskową :)
[quote="irek50"]dorjan: Mnie też zajmuje ten problem odległości --prubuję zamontować dobry teleconverter 2x --może zyskam na odległości tak jak Ty---gratulacje ...jesteś najlepszy!!!
:mrgreen:
A nie mówiłem?!
Pozdrówka.