Cytat:
Zamieszczone przez grizz
Ta lepszy od 0,3 :lol: :lol: :lol: Minolta miała do tej pory duże OVF, a wytykano Olympusowi dziurki od klucza. Teraz Sony weszło na drogę dziurek od klucza, a Olympus pokazał powiększenie x1,15 ;)
Wersja do druku
Cytat:
Zamieszczone przez grizz
Ta lepszy od 0,3 :lol: :lol: :lol: Minolta miała do tej pory duże OVF, a wytykano Olympusowi dziurki od klucza. Teraz Sony weszło na drogę dziurek od klucza, a Olympus pokazał powiększenie x1,15 ;)
Spoko, spoko, zobaczymy co bedzie w następnych modelach z dolnej półki...
To schodzenie z wizjerami optycznymi to porażka :( Ale cóż - dla ludzi z entry-level ważniejsze mieć ekranik z LV. Dobrze, że rozwiązanie wyklucza takie coś w A900 :)
Sony to przebiegły gracz... umie wmowic ludziom, czego tak naprawdę potrzebują, słusznie zauważył juz ktoś, ze liczą na "młodzież" ... oni teraz dla firmowego znaczka w rękach zrobia wszystko ..
A Ja jestem młody i nie lubie adidasa, nike, reboka i innych takich. sony, canona najbardziej bo to po prostu moloch a Ja molochów nie lubie.
ps to tylko moje zdanie i proszę się nim nie sugerować.
To nie tylko Twoje zdanie, moje również. ;)Cytat:
Zamieszczone przez tao
Jest recenzja Sony A200 na Letsgodigital. Jakość obrazowania gorsza niż w Olympusach E410/510. Pewnie tak samo będzie z Sony A300/350. Oceniono tez Nikona D60. Wynik podobny. Może to wyjaśnia dlaczego Olympus na PMA nie pokazał nowości. Biorąc pod uwagę jakość obrazowania, cenę, gwarancję - 2 lata, znakomite czyszczenie matrycy, bardzo dobre obiektywy kitowe i jakość serwisu, to stwierdzić trzeba, że Olympus ma nadal najlepszą propozycję na rynku konsumenckich lustrzanek. Jest takie powiedzenie - lepsze jest wrogiem dobrego. Olympus najwyraźniej stosuje to w praktyce.
pozdrawiam
Czy wam się wydaje, że wybór aparatu to tylko ze względu na markę? I najważniejsze, to żeby mieć coś z nieobciachowym napisem na korpusie? :)
Bez sensu.
Ja tam wolę wybrać tylko i wyłącznie po możliwościach i cenie :) Tym sposobem z dzisiejszych chyba jeszcze tylko nikona nie miałem.
Te nowe sony mają badziewiaste wizjery, a matryca chyba przepakowana (do tego ccd?!), ale zapowiedziany model pełnoklatkowy jak rzeczywiście będzie konkurencją w segmencie 5D (cenowo przede wszystkim) to będzie na prawdę super wyborem. Pożyjemy i zobaczymy :)
tak jest aparat ma być dobry a nie mieć nazwę. Ja wybrałem ze względu na konstrukcje i czy to będzie C,N,O,P,S to nieważne. A co ja wybrałem to wam oczywiście powiem jak kupie, a doczekać marca to już nie mogę, bo to strasznie dług, na szczęście moja 500 jeszcze fotki robi i co najważniejsze to mnie jeszcze zaskakuje pozytywnie oczywiście :mrgreen:
Że tak się zapytam - gdzie Ty to widzisz? Popatrzyłem z ciekawości i jak dla mnie to rozpływają się w zachwytach, że excellent choice, super quality itd. Chyba nie patrzysz po tych gwiazdkach? :)Cytat:
Zamieszczone przez Z
To tylko entry-level i dla amatora chyba wystarczy. To tylko taka poprawiona A100 o to co ludzie się najbardziej rzucali - czyli szumy i jeszcze szybszy AF. Wycięli tylko podgląd GO, ale z tą matówką to nie miało sensu (z matówką M już jakiś sens mogło by mieć).
Tam może być gorzej bo to wypompowane jeszcze bardziej CCD, wizjer się pomniejszył, ale za to LV z czujnikami fazowymi i o dziwo odchylane ekrany. Pomysł jakiś jest. Chciałbym widzieć jeszcze porównanie A350 (ccd) do K20D (cmos). W niskich czułościach pewnie jak zwykle zwycięży CCD, a w wysokich CMOS. Problemem jak dla mnie i tak pozostanie coś innego - trzeba do tego jeszcze lepszej optyki niż wcześniej, a ta nie jest tania i kit IMHO nie ma sensu.Cytat:
Zamieszczone przez Z
Tam już jednak mniej się rozpływają w zachwytach, ale chyba ponownie też bierzesz pod uwagę gwiazdki? :) Podobnie twierdzą, że super stosunek jakość/cena. W końcu to entry level jest.Cytat:
Zamieszczone przez Z
Olympus teraz powinien pokazać następców e-410 (z stabilizacją) i e-510 (z odchylanym ekranem). Poza tym nie wiem co mogliby jeszcze? Co do porównania to daj linka, bo po samych gwiazdkach to sobie można - one powstają relatywnie w stosunku do tego co nowe, a nie stare, inaczej szybko by brakło skali :)Cytat:
Zamieszczone przez Z
Co do Twoich peanów to sony ma również możliwość dodatkowej gwarancji (na 3 lata lub na 5 lat). Dwuletnią daje jeszcze chyba Pentaks :) Nikon i canon po roku i chyba bez mozliwości przedłużenia.
Zarówno A200 jak i 60D mają przede wszystkim walczyć ceną. To za ile są na pewno im pomoże i to wiele. Ci którzy będą chcieli coś więcej mają wyższe modele a porównania są tylko stosowne do tych w zbliżonej cenie. No i to nowości więc pewnie jeszcze spadną :)Cytat:
Zamieszczone przez Z