cóż...konwerter to zawsze tylko konwerter.. :?
ale jest dobym budżetowym rozwiązaniem wydłużenia ogniskowej...szkło o ogniskowej 800mm to już trochę kosztuje...jeśli w ogóle jest ( u nas nie ma )
Wersja do druku
cóż...konwerter to zawsze tylko konwerter.. :?
ale jest dobym budżetowym rozwiązaniem wydłużenia ogniskowej...szkło o ogniskowej 800mm to już trochę kosztuje...jeśli w ogóle jest ( u nas nie ma )
? :roll:Cytat:
Zamieszczone przez wido
Tak sobie tylko gdybam. :) Wiadomo, że układ soczewek 70-300 jest identyczny jak w Sigmie 70-300 APO DG Macro zrobionej dla formatu 35mm, który nie wymaga takiej rozdzielczości szkieł jak 4/3.Cytat:
Zamieszczone przez grizz
kupuj chłopie bo się zamęczysz... :mrgreen: na dobre światło styknie, jak będzie ciemnica to nie będziesz robił fot
no wiem ze monotonny jestem... ale ciągle liczę ze ktoś kupi i wypróbuje :P tak wiec pozostają tylko linki do zagranicznych for.... :razz:
/EDIT
jeszcze troche i to ja bede musial zrobic jakies testowanko :P
będziesz w Wawie to ci mogę pożyczyć (od kwietnia) ;)Cytat:
Zamieszczone przez Jeronimo
Jak już wcześniej pisałem EC-20 działa mi bardzo fajnie z Sigmą 105, a ostatnio z 50-200 SWD, z którym przy pełnej dziurze daje obraz dużo lepszy od Sigmy, generalnie praktycznie bez różnicy od obrazu bez EC-20 (patrząc w powiększeniu 100%), co mnie nieźle zdziwiło, czyli super ostrość i praktycznie zero (w normalnych warunkach nie widać nic, tylko gdy jest coś czarnego na białym, to gdzieniegdzie na 1 pixel) abberacji chromatycznej. Polecam ten telekonwerter.
Załączam 2 zdjęcia testowe, które zrobiłem E-330 z 50-200 SWD + EC-20 przy 400mm, F7.0, 1/160s, ISO 400.