Odp: Samsung Wszystkomający (NX-1)
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
...że wygodniej czy precyzyjniej to chyba.. nie wiem kiedy :P
Zawsze :) Zamiast siedzieć przy biurku i się garbić przed monitorem rozkładasz się wygodnie na kanapie i sobie wywołujesz rawy :D A o precyzję zapytaj się grafików, co wolą: tablet z aktywnym penem, czy myszkę albo, co gorsza, gładzik w laptopie.
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Zawsze :) Zamiast siedzieć przy biurku i się garbić przed monitorem rozkładasz się wygodnie na kanapie i sobie wywołujesz rawy :D A o precyzję zapytaj się grafików, co wolą: tablet z aktywnym penem, czy myszkę albo, co gorsza, gładzik w laptopie.
Śmiem twierdzić że wygodny fotel i dobre biurko z zajebistym monitorem jest 100x lepsze niż leżenie w dziwnej pozycji na kanapie przez x godzin :) Jednego RAWa to se może na tej kanapie wywołać.
Co do precyzji to chyba nie wiem z jakimi grafikami pracujesz, ale wszyscy ktorych znam używają tabletu graficznego z piórkiem, albo tabletu graficznego a la Wacom Cintiq 22HD czy cus w ten desen, a nie 10 calowego taba z przejaskrawionymi kolorami.
T.
A kto mówi o 10-calowym tablecie z przejaskrawionymi kolorami? Ja akurat używam 12-calowego tabletu z takim samym rysikiem, jaki jest w Wacoom (tyle, że konkurencyjna technologia N-trig) z fabrycznie skalibrowanym ekranem, który pokrywa 97% sRBG - lepszym, niż jaki mam w monitorze (skąd inąd całkiem dobrym) przy kompie stacjonarnym.
A tablet ma tę zaletę, że jak już mi się znudzi leżenie na kanapie, to mogę z nim usiąść przy biurku, a nawet podłączyć do większego monitora.
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
A kto mówi o 10-calowym tablecie z przejaskrawionymi kolorami? Ja akurat używam 12-calowego tabletu z takim samym rysikiem, jaki jest w Wacoom (tyle, że konkurencyjna technologia N-trig) z fabrycznie skalibrowanym ekranem, który pokrywa 97% sRBG - lepszym, niż jaki mam w monitorze (skąd inąd całkiem dobrym) przy kompie stacjonarnym.
A tablet ma tę zaletę, że jak już mi się znudzi leżenie na kanapie, to mogę z nim usiąść przy biurku, a nawet podłączyć do większego monitora.
Liczyłem sie z taka wypowiedzia.. że mi rzucisz jakimś wypasionym modelem w twarz :)
Coż to za model jest jeśli można wiedzieć? I czy mi PS na tym pójdzie? Bo do obróbki wyjazdowej to by było całkiem wystarczające może.
T.
Coś takiego:
http://store.sony.com/all-vaio-tap-1...-Tap-11-Mobile
Ja mam wersję z i3, PSE, LR i Nik Collection chodzi przyzwoicie, chociaż ja szczególnych wymagań nie mam. Na i7 powinno śmigać :)
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Dzięki! Te Soniacze macałem kiedyś własnie. Fajny sprzęt. Jakkolwiek nie jest to tablet hmm.. ogólnie i popularnie użytkowany.
Ale dla fotografa w podróży byłoby dobre.
Ooo.. tylko to już chyba trudno dostać. Bo coś mi wyskakuje, że już nieprodukowane :/
T.
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Dzięki! Te Soniacze macałem kiedyś własnie. Fajny sprzęt. Jakkolwiek nie jest to tablet hmm.. ogólnie i popularnie użytkowany.
Ale dla fotografa w podróży byłoby dobre.
Ooo.. tylko to już chyba trudno dostać. Bo coś mi wyskakuje, że już nieprodukowane :/
T.
Zawsze mozna kupic Microsoft Surface 2 lub 3. Podobna jakosc, piorko wacoma (lub ntrig w wersji 3)
Iso test NX1, cholera, jest lider apsc. Po francusku, ale jak kliknąć w linka i co znaczy raw to chyba wiemy. Trzeba jeszcze, jak zwykle dać czas Adobe...
http://www.focus-numerique.com/test-...onique-12.html
no to czekamy na DxOMark i Optycznych (bo na pewno wyniki będą rozbieżne)
Może jednak rozbieżne nie będą :wink:
Choć gdzie dwóch testerów, tam trzy opinie :p