nie trzeba miec nawijki jak chcesz trzepac tylko podstawe, bylo juz kilku takich co ani slowa nie powiedzieli
a jak sie nudzisz to do knajpy sejmowej na browar albo drina :)
Wersja do druku
nie trzeba miec nawijki jak chcesz trzepac tylko podstawe, bylo juz kilku takich co ani slowa nie powiedzieli
a jak sie nudzisz to do knajpy sejmowej na browar albo drina :)
rzadko się tu oficjalnie pojawiam, ale przy takim święcie w obowiązku się poczułem ;)
trochę lipa z tym E-3, z 5-ma klatkami, to sobie filmików nie pokręcę :(
a poważnie... pewnie jak większość, chętnie się przesiądę tyle, że za czas jakiś, jak cena bardziej ludzkich wartości nabierze... szczęśliwie połowicy nie mam, więc i budżet to O(n)LY moja sprawa póki co :razz:
Nie zazdroszcze....Cytat:
Zamieszczone przez falstar
Szczęśliwie albo nie. Czasem połowica może się dolożyć do interesu.Cytat:
Zamieszczone przez jamek
Podobno takie istnieją...
Niektorzy mezowie wydaja na pifo/(lub cos mocniejszego) nie ktorzy na swoje zabawki z dwojga zlego te inne zabawki lepsze no nie?Cytat:
Zamieszczone przez qbic
i tu też plus... cały czas mam szansę taką znaleźć :razz:
Niby tak, tylko za bardzo nie zwlekaj...Cytat:
Zamieszczone przez jamek
MZ E-3 jest deko albo trzy za ciężki - 0,5 kg to dobra waga co by ręka za szybko nie bolała. 0.8 kg to dużo.
Ciekawy jestem jak to zostało zbadane i kiedy któraś z firm konkurencyjnych udowodni, że jednak e-3 nie jest fastest in space.
W kwestii wspomagania AF lampką. Olek już kiedyś stosował takie rozwiązanie np w C-55 więc nie bardzo rozumiem dlaczego tradycja nie przeszła na dslr. Lampka pomaga też np nie tylko w ciemnicy ale też na gładkich powierzchniach. Ciekawe czy nowy AF będzie łapał na czystą kartkę...
Obiektywy - bez zmian, a bez tego ani rusz z E-3. Drogo (poza 14-54) czyli półka wyżej jak kit, nie do końca na kieszeń zaawansowanego amatora . Niestety oferta szkieł nie pokrywa się z moim zapotrzebowaniem i stosunek cana/jakość jest nie do zaakceptowania. Ja to rozumiem. Jak kogoś stać na E-3 to i stać na odpowiednie obiektywy.
No i ostatnie jojczenie - cena e-3. Dobrze, że jest 40d. :razz:
Blady już widzę jak bledniesz kiedy spotka Cię to co tych biednych kanonierów, co im korpus popękał od leżakowania ;) . Oczywiście zakładając że kupisz 40D.
A tak naprawdę, to ja sie nie dziwię, że cena jest bliższa D300 bo i jakość i parametry bliższe są D300. Jeśli cena spadnie bliżej 40D to byłoby super, ale za jakość i niezawodność sie płaci.
Wg. mnie cena jest do przeżycia, choć ja go i tak nie kupie teraz. Może kiedyś jak zedrę zelówki z E-510, ale mam już cel i na dalszą przyszłość.
A TheZ00m to pewnie już stoi w kolejce aby sie zapisać na listę przedpłat :D
eeee jeden zonk?O co chodzi w tym pdfie porównawczym z tym spot meteing modes?
Ni ema spota?