Odp: Olympus M.Zuiko Digital ED 7-14 mm f/2,8 PRO
Cytat:
Zamieszczone przez
maver1ck
Ja poproszę 8-18/4 za około 3000 z możliwościa mocowania filtrów.
Jutro byłbym w sklepie.
Już około 2005 roku byłem posiadaczem ZD 7-14, i zaprawdę powiadam Ci, była wtedy (i nadal jest) mozliwość nałożenia nań filtra :wink: - podpowiem, chodziło o największego cokin'a
---------- Post dodany o 09:58 ---------- Poprzedni post był o 09:52 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
dzemski
Wiadomo, że dobrze się dzieje, że w ogóle się dzieje ;) Cena pewnie spadnie za jakiś czas do rozsądniejszego poziomu. Wszak obiektywu jeszcze nie ma w sklepach, a podana wartość była domniemana na podstawie przecieków.
Dokładnie. Po co płakać nad cenami, można kupić za 3000-3500 starego ZD7-14 i cieszyć się "szerokimi" fotkami ... sam używam i poza rozmiarem nie narzekam (ale mZD7-14 dużo mniejszy nie będzie). Sprawa AF, przy takim szkle schodzi raczej na drugi plan.
Cytat:
Zamieszczone przez
tymczasowy_
Dokładnie. Po co płakać nad cenami, można kupić za 3000-3500 starego ZD7-14 i cieszyć się "szerokimi" fotkami ... sam używam i poza rozmiarem nie narzekam (ale mZD7-14 dużo mniejszy nie będzie). Sprawa AF, przy takim szkle schodzi raczej na drugi plan.
To ja jednak wolałbym 7-14 Panasa.
Cytat:
Zamieszczone przez
maver1ck
To ja jednak wolałbym 7-14 Panasa.
Ale miej świadomość, że zyskujesz jedynie na gabarytach i na sprawniejszym AF (który jest niekoniecznie istotny przy tak szerokich szkłach).
Cytat:
Zamieszczone przez
tymczasowy_
Ale miej świadomość, że zyskujesz jedynie na gabarytach i na sprawniejszym AF (który jest niekoniecznie istotny przy tak szerokich szkłach).
i oczywiście jakieś 3000 PLN w kieszeni ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
dzemski
i oczywiście jakieś 3000 PLN w kieszeni ;)
A kto mu każe kupować nowy? Konstrukcja ZD7-14 jest nie do zajechania przez 100lat intensywnego użytkowania - dobrze wiem, bo mam :wink: Używane ZD7-14 są do kupienia za 3000-3500zł, jak komuś zależy to na pewno upoluje ... choćby na OC giełdzie :wink:
http://www.43rumors.com/ft4-olympus-...cing-1899-cad/
Cóż, wygląda na to że "rumors" o cenie ma coraz solidniejsze podstawy :(
Cytat:
Zamieszczone przez
MAF
A już liczyłem na to, że cena Panasa spadnie :>
Na szczęście i tak to szkło jest poza moim zainteresowaniem.
Choć może będzie okazja wypróbować je kiedyś :)
Szkoda, miałem zamiar kupić, liczyłem, że będzie w podobnej cenie co 12-40. Niestety w takiej cenie dla mnie amatora jest poza zasięgiem zdrowego rozsądku.
Cytat:
Zamieszczone przez
osiem1984
Szkoda, miałem zamiar kupić, liczyłem, że będzie w podobnej cenie co 12-40. Niestety w takiej cenie dla mnie amatora jest poza zasięgiem zdrowego rozsądku.
dokładnie mam to samo :) czyli nic tylko pozostaje modlitwa do sigmy aby weszła w niszę jak z 60 2,8 , co z pewnością się nie wydarzy :(