Odp: LEICA DG SUMMILUX 15mm / F1.7 ASPH.
Ja serio pytam o interpretacje tej tabelki. Zasadzam się na ten obiektyw. W sprzedaży ma byc w maju. Dzisiaj powinien dotrzeć do mnie GX1 i 25/1.4. Jak się polubimy to chce zakolekcjonowac tą pietnastke.
Cytat:
Zamieszczone przez
wuzet
Co to oznacza ? bo ja się nie znam na takich tabelkach, używam obiektywy tylko do robienia zdjec. Nada się on do tego ?
Wuzet, pewnie się nada do robienia zdjęć, zobacz jak ostro im ta fotka tabelki wyszła ;)
ps. sorki za OT, nie mogłem się powstrzymać.
Łeee, na stronie B&H'a podają przewidywaną dostępność obiektywu na połowę czerwca :-(
Cytat:
Zamieszczone przez
wuzet
Łeee, na stronie B&H'a podają przewidywaną dostępność obiektywu na połowę czerwca :-(
Cierpliwość jest cnotą młody Padawanie :wink:
mam nadzieję że jak wuzet zapoda foto to jednogłośnie stwierdzimy że warto było czekać
Cytat:
Zamieszczone przez
wuzet
Ty masz na miejscu a ja mam "transport" początkiem czerwca z USA - szkoda
Cytat:
Zamieszczone przez
krzysiek29
Ty masz na miejscu a ja mam "transport" początkiem czerwca z USA - szkoda
Łeee, na miejscu nie znaczy lepiej. Mam na myśli potykacz x1,10 ztcp
Wcale nie ma tak różowo :mrgreen:
BTW. Co się stało z twierdzeniem, że Lajka zabrania korekcji Panasowi we wspólnych szkłach? Gdzieś widziałem sample tej 15mm - Wielkiej Lajki - przed korekcją (czytaj: z Linuxowych wywoływarek) i mnie zmroziło.
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
Łeee, na miejscu nie znaczy lepiej. Mam na myśli potykacz x1,10 ztcp
Wcale nie ma tak różowo :mrgreen:
BTW. Co się stało z twierdzeniem, że Lajka zabrania korekcji Panasowi we wspólnych szkłach? Gdzieś widziałem sample tej 15mm - Wielkiej Lajki - przed korekcją (czytaj: z Linuxowych wywoływarek) i mnie zmroziło.
pewnie tu widziałeś http://www.m43.eu/zdjecia/panasonic-...rwsze-zdjecia/ Rawy to jakaś masakra ;/
Cytat:
Zamieszczone przez
PanMarecq
Tu też, ale to chyba było co innego (wykresy).
Caly czas jestem ciekaw tych eksperckich opinii typu: masakra, zmroziło mnie ...czy mam to interpretować : jest dobrze, czy jest źle ?