Bardzo ładne widoki. Brakuje jakiejś panoramy :}
Wersja do druku
Bardzo ładne widoki. Brakuje jakiejś panoramy :}
Bardzo dziękuję, za opinie. West od Ciebie nie jest to wcale daleko i nie widzę przeszkód w przyjeździe. Termin tylko musimy omówić bo teraz 21-06 mam wesele koło Legnicy i gdzieś w połowie sierpnia też wesele i chrzciny. Nie jako fotograf lecz gość bo to w rodzinie. Aby zachęcić zamieszcam następną porcję widoczków gdzie jedno to łąka taka, że nic tylko leżeć i patrzyć w niebo, drugie, krople deszczu na listku trawy, trzecie z dala od asfaltu. Muszę też przyznać, że nie miałem nigdy tyle trudności w zmiejszaniu wagi zdjęć co przy letnich pełnych koloru krajobrazach dlatego też na granicach nieba i horyzontu zdarzy się pikseloza z któą walczyłem o kazdy stopień kompresji. Jak zawsze proszę o szczere i rzeczowe opinie.
Widoczki bardzo ładne i przyjemne dla oka :D zwłaszacza 51, bardzo mi się podoba, fajnie Ci wyszły takie jakby warstwy chmur :grin: widoczki super
Wiejo a nie myślałeś o szarej połówce dla tego nieba? Bo widoczki bardzo ładne, a pole maków w szczególności. :)
myślałem Aniu i pomimo tego, że mam nie zastosowałem jak również i polara. Coś mnie ostatnio podkusiło na całkiem naturalnie naświetlone zdjęcia i zaprzestałem w takich niemal idealnych warunkach stosowania filtra. Te chmurki w rzeczywistości na załączonych zdjęciach graniczą z przepaleniem, szczególnie ich jasne partie. To kompresja zrobiła swoje bo matryca zapisała dość dużo informacji i tak jpg po wywołaniu z orf miał ok. 5 mb. Po przepuszczeniu przez OM ze średnią jakością ok 600 kb i tak kolejno obraz bez pogorszenia jakości utrzymywał sie do ok.200 kb. Póżniej w PSP XI każdy stopień kompresji w górę powodował degradację obrazu. Efekt widać, ale to błogie poczucie, że na papierze będzie jak należy napawa optymizmem.
nieubłaganie kończy się lato a to skłania do odświeżenia wątku
Wszystkie ostatnie mi się podobają :) ach polskie lato!
BTW Dawno zdjęć nie wstawiałeś, jakieś 4 miesiące :shock:
maki bardzo ładne :)
Z ostatnich sześciu, poza kroplą, wszystkie fajne. Szczególnie 56 i 57 mi się podobają. Wszystkie jednak wydają mi się przeostrzone.
Te maki i chmurki, to je ono ;-)