Polecacie bardziej zakup tego Fuji niż OMD?
Wersja do druku
Polecacie bardziej zakup tego Fuji niż OMD?
A ja Ci zaproponuję coś innego. Prześpij się, zajmij czym innym, oderwij choć na chwilę od tej sprzętowej przepychanki. Daj sobie szansę na spojrzenie na to wszystko z perspektywy czasu. Rozumiem, bo sam nieraz przerabiałem ;), twoje parcie na zmiany sprzętowe, i wiem też, że pośpiech w tym przypadku jest bardzo złym doradcą. Dostałes tu wiele cennych porad i wskazówek. Wyciągnij wnioski na spokojnie i dopiero wtedy idź na zakupy. A jak już masz wielkie parcie na zakupy, to kup sobie pełną klatkęr, z bardzo dobrym obiektywem, do tego niewielkich rozmiarów i wagi za ułamek kwoty którą chcesz wydać, czyli analoga. Zmianę w jakości na pewno odczujesz, zyska też twój warsztat fotograficzny (nie twierdzę, że jest zły, wręcz przeciwnie ;)), i gwarantuję Ci, że zupełnie innym okiem spojrzysz na to co masz.
Zadowolenia z wyboru, no i oczywiście pochwal się, co wybrałeś oraz wynikami fotograficznymi.
Witam, wszystkich serdecznie to mój pierwszy post na tym forum. Niedawno rozstałem się z systemem lustrzankowym i jutro stanę się mam nadzieję szczęśliwym właścicielem OM-D. Powód rozstania z dużym korpusem bardzo prosty - wielkość, ciężar, nieporęczność w większości sytuacji. Wygoda oczywista jednakże w sytuacji gdzie wychodziłem sam fotografować. Brałem pod uwagę także X-E1 jednakże po przeanalizowaniu wyszło że OM-D ma więcej (poza jakością obrazka) do zaoferowania niż fuji. Mam nadzieję że wykonam nim wiele dobrych zdjęć i zaprzyjaźnie się z tym forum ;)
a co ty tu robisz?
nie wiesz, ze ostre fotki to tylko robi sigma dp2 merrill?:)
Moja rada dla autora watku, z pelnej klaty, to bym kupil 5D.
pozdrowionka
Nie, nie polecamy ;-) A tak serio to moim zdaniem koniecznie musisz zobaczyć zarówno OMD jak I X-E1 i trochę się nimi pobawić. Ja mam X-E1 i jestem bardzo zadowolony ale łatwo mi sobie wyobrazić kogoś kto nie polubi tego aparatu i bardziej przypasuje mu właśnie OMD. X-E1 ma bardzo fajnego i stosunkowo jasnego zooma, który w komplecie z X-E1 wychodzi dość tanio. OMD ma zdecydowanie więcej bajerów z dotykowym ekranem na czele. Trudny wybór :-)
Zobacz jak Ci się trzyma te aparaty i porównaj z FF, bo może one okażą są dla Ciebie za małe i niewygodne?
A propos wielkosci i ciężaru, to bym się troszke posprzeczał :-P. Na przedostatnim spotkaniu w Krakowie, mój leciwy E620 z zd50 spoczął na moment w celach porównawczych obok OMD. Reakcja była dość dziwna: o k..., prawie takie same.
ba!
ciagle niedoscigniony