Zatem świetnie, czekam dalej na kolejne OM-D.Nie podoba sie mi tylko to przyspieszenie z obiektywami ZD, czekam na więcej.
Wersja do druku
Mnie się bardziej podoba niż OMD - dwa kółka nastaw a z naleśnikiem wygląda jak niepozorny kompakt.
Pierwsze oficjalne zdjęcia:
http://www.m43.eu/zdjecia/olympus-pe...ecia-aparatem/
W obrazie rewolucji raczej nie bym się nie spodziewał. Będzie podobnie jak w OM-D i E-PL5.
Czego jeszcze oczekujecie po aktualnych matrycach czy tez po nowosciach? tak duzo jest jeszcze do zrobienia, ze obrazki sa na nie i nie ma wyraznego postepu?
Pytam z ciekawosci, bo mnie takie nawet z kompakta satysfakcjonuja...
pozdrowionka
Matryca jest w porządku, a kolejne jej odsłony będą lepsze. mam nadzieję, że tryby filmowe zaczną być lepiej traktowane w tym ostrzenie za wskazaniem miejsca ostrości jak w Sony.
Ciekaw jestem lepszej współpracy z nowymi szkłami, to jest to na co czekam najbardziej.
Jeśli o mnie chodzi to matryce w m43 osiągnęły w pełni satysfakcjonujący mnie poziom, czemu dałem wyraz kupując e-pl5 :-)
Oczywiście jeśli coś tam poprawią to się nie obrażę, ale obrazek jest ok.
Ja osobiście najbardziej liczę na wprowadzenie w nieodległej przyszłości jakiegoś rodzaju hybrydowego AF, połączenia kontrastowej metody z czujnikami fazowymi wbudowanymi w matrycę.
Bo tak na prawdę AF to jest jedyne w czym z mojego punktu widzenia lustrzanka jest jeszcze zauważalnie lepsza od PENa.
25/50P w opcji minimum czyli 5-osiowy IBIS i 28 megabitów (najlepiej 50).
zapis na dwa gniazda sdxc; mocno konfigurowalny
kolorowy focus peaking do wideo z normalnym odświeżaniem ekranu
1/500 synchronizacja błysku
opóźnienie migawki na normalnym poziomie coś pomiędzy D3 a D4 :mrgreen:
raw niie tylko w orf, ale i w dng
uśmiech na twarzy Bodzipa
większe RGB histogramy w trybie podglądu
po wybraniu dng balans bieli w trybie UniWB
Przede wszystkim większy sensor - rozmiar z GH1/2 i inna metoda zczytywania danych/skalowania w trybie filmików.
Cieszymy się twoim szczęściem.