Odp: Pomocy! Jak pracować nad zdjęciami na ANDROIDZIE-TABLECIE???
Nie słyszałeś o "babskiej" zawziętości :D
Cytat:
Zamieszczone przez hades
Dalej jestem zdania, że rozmiar 10 cali wymaga dopasowanej aplikacji.
Nie wymaga żadnego dopasowania, pewnie myli Ci się 10" 1024x600 z netbooka z LCD 10" 1366x768 w tablecie, choć powoli 1920x1080 w tablecie staje się normą, tak właściwie wszystkie nowe mają minimum 1920x1080.
Cytat:
Zamieszczone przez grzyboo
Pomijając system, 7-10" to za mało na poważniejszą obróbkę. Jak się pojawią większe tablety, np 13" to pewnie będzie można całkiem sporo zrobić. Pytanie tylko po co się męczyć i kombinować na siłę?
Ależ ja właśnie mam porównanie 13" vs. 10" na codzień ... używam LR4 na notebooku 13" 1366x768 i od jakiegoś czasu na tablecie 10" 1366x768, naprawdę nie odczuwam żadnego dyskomfortu.
Cytat:
Zamieszczone przez romek1967
Otóż właśnie. Dla mnie to że coś da się zrobić nie oznacza że koniecznie trzeba to robić, a juz na pewno udowadniać całemu światu że to teraz jedyna słuszna metoda. Przesiadałem się w Pentium D 2x1.8GHz na i7 8x3.7GHz w dużej mierze ze względu na LR4. To on przelał czarę Na 10" tablecie w mobilnie oglądam www, czytam pocztę, zajmuję się zawodowo sieciami bezprzewodowymi. Na i7 i 22" dłubie przy fotkach. Na smartfonie NIGDY nie próbowałem używać przeglądarki www. Jeżeli nie muszę się mordować to tego nie robię.
Ty na 100% nigdy w rękach nie miałeś tabletu z W8 na pokładzie.
PS
Dla mnie temat jest zamknięty, sam się w pewnym momencie zdziwiłem jakie możliwości drzemią w windowsowych tabletach i jak one swoją koncepcją bardzo różnią się od koncepcji tabletów z androidem i iOSem, których odpowiednikiem jest tablet z windowsem RT.
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Do tego jeszcze dziewczyna wytrzymuje z nami na dwóch wątkach... :grin:
Nie trudno z wami wytrzymać...:) wystarczy mieć trochę dystansu do samego siebie:)
Cytat:
Zamieszczone przez
tymczasowy_
Ty na 100% nigdy w rękach nie miałeś tabletu z W8 na pokładzie.
Nie chyba tylko na pewno. Widziałem na dużym PC i, cytując klasyka, d**y mi nie urwało. Tym bardziej nie mam powodu oglądać toto na tablecie. Wyraźnie napisałem po co kupiłem tableta i na czym używam LR4, napisałem także powody dla których to robię. Z tych powodów właśnie nie będę LR4 odpalał na żadnym tablecie.
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
Nie chyba tylko na pewno. Widziałem na dużym PC i, cytując klasyka, d**y mi nie urwało. Tym bardziej nie mam powodu oglądać toto na tablecie. Wyraźnie napisałem po co kupiłem tableta i na czym używam LR4, napisałem także powody dla których to robię. Z tych powodów właśnie nie będę LR4 odpalał na żadnym tablecie.
To po co się odzywasz w tym wątku? Z nudów, czy z chęci nabijania postów. Przecież Ty nie masz nic, ale to kompletnie nic do przekazania, poza jakimś subiektywnym widzimisie ... sorry ale w tym wątku jesteś typowym trollem.
PS
Jak na razie to LR4 odpalisz tylko i wyłącznie na tablecie z W8, a nie na "jakimś tam tablecie".
Cytat:
Zamieszczone przez
tymczasowy_
To po co się odzywasz w tym wątku?
Co robię? czytam Twoje brednie o Windows 8 w wątku o Androidzie. Totalny offtop gościa który w "dyskusji" odpowiada wybiórczo tylko na co dziesiątą uwagę udając ślepego na resztę.
Cytat:
Zamieszczone przez
grzyboo
Hobbyści często poważniej traktują obróbkę niż zawodowcy ;)
Takie podejście tyczy się wielu dziedzin życia. Przykład z bieganiem: http://bieganie.pl/?show=1&cat=2&id=5238. Na chwilę można wejść w inną rolę. Czasami jest to przydatne, by wczuć się w zagadnienie, a nawet zrozumieć różne zawiłości. Rozsądek powinien podpowiedzieć kiedyś się przegina w jedną lub drugą stronę.
Cytat:
Zamieszczone przez
tymczasowy_
Przecież Ty nie masz nic, ale to kompletnie nic do przekazania, poza jakimś subiektywnym widzimisie ... sorry ale w tym wątku jesteś typowym trollem.
To co Ty tu wypisujesz, jest oczywiście bardzo obiektywne.
Nie odnosisz się do argumentów, nie odpowiadasz na pytania, ciągle tylko W8 i W8.
I kto tu trolluje? :roll:
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
czytam Twoje brednie o Windows 8
Jak to mówią, abyś nie robił "z gęby cholewy" wskaż te moje brednie o Windowsie 8 ... albo zamilcz na wieki.
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Nie odnosisz się do argumentów, nie odpowiadasz na pytania, ciągle tylko W8 i W8.
Analogicznie, jak do romek1967, wskaż miejsca gdzie się nie odnoszę do argumentów i nie odpowiadam na pytania.
Cytat:
Zamieszczone przez
tymczasowy_
Analogicznie, jak do romek1967, wskaż miejsca gdzie się nie odnoszę do argumentów i nie odpowiadam na pytania.
OK
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Czy te "poważne obróbki", związane z pracą zawodową, mają coś wspólnego z edycją zdjęć?
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Ciekawe ile zdjęć obrobiłeś na Twoim tablecie. Chodzi mi o coś więcej niż przeskalowanie.
Na które z nich odpowiedziałeś?