Odp: Portret: Plastik a skóra i gdzie jest granica?
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Już teraz Ty :-D
Moze ma cukrzyce:mrgreen::mrgreen:
A tak zeby nie za daleko od tematu czy gladzic czy plastik czy nie.
Kilka fotek z "neta"jedne gladzone inne zmiekczane a inne nie.Chyba zalezy od przeznaczenia,sytuacji i osoby portretowanej.Czyli nadal panuje "dobry smak i poznanie osoby po drugiej stronia szkla.
Załącznik 84752Załącznik 84751Załącznik 84753Załącznik 84754Dla mnie typowe portrety,radosc,tajemnica,napiecie,przyjazn.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Moze ma cukrzyce:mrgreen::mrgreen:
A tak zeby nie za daleko od tematu czy gladzic czy plastik czy nie.
Kilka fotek z "neta"jedne gladzone inne zmiekczane a inne nie.Chyba zalezy od przeznaczenia,sytuacji i osoby portretowanej.Czyli nadal panuje "dobry smak i poznanie osoby po drugiej stronia szkla.Dla mnie typowe portrety,radosc,tajemnica,napiecie,przyjazn.
To to, czyli tygrysa ubić - skóry nie zniszczyć.
Korzystając z tego wątku chciałbym Wam zaproponować obejrzenie i posłuchanie historii dwóch gości, którzy o fotografii wiedzą "trochę" (dla anglojęzycznych).
Każdy ma rację, każdy inne podejście, trochę jak w tym wątku - świetnie się ich słucha. Otwierają oczy i umysły. Naprawdę warto!
"Being Creative and Getting the Shot by Frank Doorhof":
http://www.youtube.com/watch?v=J2YFm4UkD5I
i drugi
"Building the Dramatic Portrait with Joel Grimes":
http://www.youtube.com/watch?v=Z8m3bm6hC74
Miłego oglądania :)
Thomasso
---------- Post dodany o 23:11 ---------- Poprzedni post był o 22:49 ----------
I jeszcze o jednym bym zapomniał. Może nawet najtrafniejszy w kontekście tej dyskusji.
"The Basic Headshot by Peter Hurley.
About the equipment, workflow, direction and other things needed to help create a better headshot"
http://www.youtube.com/watch?v=MIMCFVlbEz8
T.
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Korzystając z tego wątku chciałbym Wam zaproponować obejrzenie i posłuchanie historii dwóch gości, którzy o fotografii wiedzą "trochę" (dla anglojęzycznych).
Każdy ma rację, każdy inne podejście, trochę jak w tym wątku - świetnie się ich słucha. Otwierają oczy i umysły. Naprawdę warto!
"Being Creative and Getting the Shot by Frank Doorhof":
i drugi
"Building the Dramatic Portrait with Joel Grimes":
Miłego oglądania :)
I jeszcze o jednym bym zapomniał. Może nawet najtrafniejszy w kontekście tej dyskusji.
"The Basic Headshot by Peter Hurley.
About the equipment, workflow, direction and other things needed to help create a better headshot"
T.
Materiał fajny, mam nadzieję na komentarze.
Dziękuję
Mr.Ti
W ostanim wstęp muzyczny super....Dobrze, że wszyscy znają świetnie j. angielski.... :grin:
To był komentarz.... po polsku
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
W ostanim wstęp muzyczny super....Dobrze, że wszyscy znają świetnie j. angielski.... :grin:
No niestety tak to jest. Może i mamy dobrych speców od foto, ale oni niewiele robią takich rzeczy jak przedstawiłem powyżej.
Znak czasów - najwięcej ciekawych i wartościowych materiałów (czy to szkoleń, prezentacji, webiarów, tutoriali) jest w języku angielskim.
Wiem, że nie wszyscy pewnie bedą mogli skorzystać.. no ale cóz mam poradzić. W zasadzie.. moga tylko żałować..
T.
Nie czepiam się, po prostu pewna oczywistość nie jest wcale oczywistością..... I może trzeba żałować....:roll: ale dla niektórych pewnie i tak za późno na zmiany tak radykalne.
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Nie czepiam się, po prostu pewna oczywistość nie jest wcale oczywistością..... I może trzeba żałować....:roll: ale dla niektórych pewnie i tak za późno na zmiany tak radykalne.
No ja wiem, że się nie czepiasz :)
Jakiś czas temu miałem szalony pomysł, żeby do tych trzech filmików dorobić listę dialogową po polsku (bo uważam, że są ciekawie inspirujące i motywujące), ale... mi przeszło :) za dużo roboty (tym bardziej tłumacząc ze słuchu) jak na charytatywną robotę :(
T.
:) pewnie tak... było sporo gadane, a języku "technicznym" łatwo coś przekręcić...
No niestety, a może stety, w pracy często muszę tego języka używać.... ale orłem nie jestem.... :grin:
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
No niestety tak to jest. Może i mamy dobrych speców od foto, ale oni niewiele robią takich rzeczy jak przedstawiłem powyżej.
Znak czasów - najwięcej ciekawych i wartościowych materiałów (czy to szkoleń, prezentacji, webiarów, tutoriali) jest w języku angielskim.
Wiem, że nie wszyscy pewnie bedą mogli skorzystać.. no ale cóz mam poradzić. W zasadzie.. moga tylko żałować..
T.
Tu u nas wszystko rozbija się o to, że my trzymamy swój warsztat "pod korcem" amierykance wprost przeciwnie.