4 załącznik(ów)
Odp: Maroko 2013 - zimowa foto-wyprawa z Nikoniarzami i Martyną nazwanas Fotostopem.
62.Niby malutki potoczek, a czym bliżej rzeczki tym wyżej woda na butach, do końca nie doszedlem mimo ochoty...
https://forum.olympusclub.pl/attachm...4&d=1363511863
63.Wtedy, to co zobaczyłem wydawalo mi siebyć imponującym kamieniem, Już następnego dnia zostałem wprowadzony z błędu.
https://forum.olympusclub.pl/attachm...5&d=1363511867
64. Dwa podobne kadry- wieźliśmy ze sobą piękna kobietę wracającą z wesela do domu, znajomą naszej przewodniczki, pewnie złorzeczyła w duchu na stado Polaków zatrzymujących się co parę kilometrów... Mimo tego trzymała fason i dodała trochę koloru niektórym moim zdjęciom.
https://forum.olympusclub.pl/attachm...6&d=1363511871
65.
https://forum.olympusclub.pl/attachm...7&d=1363511877
Odp: Maroko 2013 - zimowa foto-wyprawa z Nikoniarzami i Martyną nazwanas Fotostopem.
Cytat:
Zamieszczone przez
tropic
Diuna,diuna...a gdzie szej-hulud ?? ;-)
zawsze mnie fascynowało jak te akacje znoszą takie warunki....fenomenalne.....piękne fotki !!
Shai-Hulud jest na Arrakis.
Tak BTW to ciekaw jestem czy istnieje osoba która nie czytała klasyki Franka Herberta :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Ranny ptaszek widzę, pozdrawiam.
Te akacje występujące na kamiennej pustyni prezentują się świetnie. Spodobały się mi od pierwszego wejrzenia.
Porzucę Fez by do niego jeszcze czasem wracać. Po wyjechaniu z miasta trafiliśmy tu gdzie należało głównie przebywać, na pustyni , na ziemiach Wolnych Ludzi, na terenach plemiennych. Jest tam przestrzeń, spokój, cisza, czas toczy sie według zasad islamu i zasad plemiennych, nasz zaś toczył się w rytmie mijanych kilometrów i Fotostopów.
Co to jest fotostop? Hasło dla kierowcy o postoju dla fotografów, rzucane przez każdego z nas gdy zauważył coś godnego fotografowania. Uznaliśmy po prostu, że fotografowanie przez szybę nie powinno mieć miejsca i mieliśmy tych fotostopów po kilkanaście dziennie. Wydłużyło to co prawda czas naszej podróży, ale czego się nie robi dla swoich pasji zaspokojenia...
Ja tu nic nie chcę mówić i się apz-owi narażać, ale zdjęcia twojej żony Andrzeju, normalnie Cię wykosiły :mrgreen:
Eda - pozdrawiam i gratulacje :)
Co do fotostopów - bardzo dobra sprawa. Zdjęcia przez szybę to tak jak z lizaniem tego loda było.
===edit===
no się pospieszyłem, Andrzej - doskonałe :)
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Ależ proszę mam tego pod dostatkiem. Duże warto kliknąć w załącznik... Tak na smak, mam tego trochę...
50.
Prawie jak górka.
---------- Post dodany o 11:18 ---------- Poprzedni post był o 11:13 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
62.Niby malutki potoczek, a czym bliżej rzeczki tym wyżej woda na butach, do końca nie doszedlem mimo ochoty...
63.Wtedy, to co zobaczyłem wydawalo mi siebyć imponującym kamieniem, Już następnego dnia zostałem wprowadzony z błędu.
64. Dwa podobne kadry- wieźliśmy ze sobą piękna kobietę wracającą z wesela do domu, znajomą naszej przewodniczki, pewnie złorzeczyła w duchu na stado Polaków zatrzymujących się co parę kilometrów... Mimo tego trzymała fason i dodała trochę koloru niektórym moim zdjęciom.
65.
I trza Wam się było z Andrychowa tłuc, żeby koty miałczące po Polsku i górki prawie Andrychowskie focić? :-D
Świetnie złożona relacja, zwykle Marokoko przedstawiane jest cukierkowo ze wskazaniem na cudeńka rękodzieła,
to co Stworzyliście to inna bajka - ciekawsza.
Cytat:
Zamieszczone przez
Eda
Jeszcze kilka ulicznych fotografii wyszukanych na mojej karcie. Na tej wyprawie tylko w Fezie Andrzej podzielił sie ze mną OM-D.
Mogli by wypuścić w końcu ten obiecywany kolejny aparat.
Eda,
Świetny street poproszę o więcej i mam nadzieję, że wreszcie zobaczymy Twój wątek.
Świetnie pooglądać Fez i Atlas w zupełnie innej perspektywie, niż ja widziałem, bo raz to IR, a dwa, o tej porze roku jest tam mnóstwo zieleni, a we wrześniu wszystko spalone słońcem.
7 załącznik(ów)
Rzadzizna to jakaś te lasy :)
Tak patrzę i dziwię się - na czym TO tośnie? Na tych kamyczkach?
Fotki świetne.
Pozdrawiam.
@apz piekne foty wrzuciles z widokiem na Atlas Wielki i nie tylko.
Fotografia 65. 1/4 kadru (lewa dolna "ćwiartka") :wink:
Super.