Odp: Moje boje z fotopstryczkiem, czyli zdjęcia początkującego amatora
ta sceneria ze zdjęcia 67 przypomniała mi wieżę Saurona (pewnie przez niedawno oglądane Pustkowie Smauga). Efekt był znacznie lepszy na żywo, tzn. patrzę w te okna i widzę delikatne odbicie słońca. Robię krok i słońce mocno odbija się od szkła, tak jak to uwieczniłem na zdjęciu. Kolejny krok i BUM! Totalne oślepienie, promienie słoneczne prosto w oczy, nic nie widzę - wszystko pomarańczowe :)
ravbog
na Ostrowie nie byłem już baaardzo długo. Kiedyś mieszkałem niedaleko i często tam bywałem. Ciężko tam robić zdjęcia bo w wolny dzień i ładną pogodę odwiedza to miejsce masa ludzi. Szkoda, że to miejsce tak mocno się skomercjalizowało. Lody, cukrowa wata, kłódki dla zakochanych. Mimo wszystko jest tam jakaś magia, która czyni to miejsce wyjątkowym. Szczególnie w blasku zachodzącego słońca.
Cytat:
Zamieszczone przez
szafir51
ravbog
na Ostrowie nie byłem już baaardzo długo.
Zmyliła mnie data marcowa z tego roku w exifie - bo zdjęcia niewątpliwie z Ostrowa Tumskiego - odczytując z kłódek nie starsze niż 2012 r. :wink:
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
ravbog
Zmyliła mnie data marcowa z tego roku w exifie - bo zdjęcia niewątpliwie z Ostrowa Tumskiego - odczytując z kłódek nie starsze niż 2012 r. :wink:
te zdjęcia z ostrowa to tak jak data wskazuje, koniec marca. Chodziło mi o to, że pierwsza moja wizyta w tych rejonach od dłuższego czasu.
Młodzian też trenuje
Załącznik 114352
;P
Cytat:
Zamieszczone przez
szafir51
Młodzian też trenuje
Fajne :D
3 załącznik(ów)
postanowiłem nieco poodkurzać wątek
71.
Załącznik 118189
72.
Załącznik 118192
73.
Załącznik 118191
pozdrawiam i zapraszam do komentowania ;)
3 załącznik(ów)
a gdyby tak pociągi ostre a sceneria rozjechana?
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
a gdyby tak pociągi ostre a sceneria rozjechana?
Nie, 74 ma potencjał. Inaczej bym to kadrował, ale uzyskany efekt rozmytego pociągu i ostrego tła, szczególnie tego co widać przez okna wagonów, bardzo mi się podoba.
76 bym sobie odpuścił.
1 załącznik(ów)
Pociągi ostre a tło rozjechane... nieeeeeee, byłoby za łatwo :) A poważnie, zanim wezmę się za panoramowanie nowym aparatem, muszę nieco poćwiczyć jego obsługę.
Z pociągiem mam jeszcze takie:
77.
Załącznik 118469
A gdzie to się krajan wspiął dla zdjęcia 75 ?