Nawet co 1EV, daje 8 pozycji. Jakby to miałoby być czytelne na pierszy rzut oka, to nie zbyt małe też nie może być.
Wersja do druku
Nawet co 1EV, daje 8 pozycji. Jakby to miałoby być czytelne na pierszy rzut oka, to nie zbyt małe też nie może być.
W sumie to powinno w zupełności wystarczyć jakby można było ustawić w menu wartość ISO, powyżej której wyświetla się to na ekranie/wizjerze np. na czerwono.
Wygląda to tak jakby to był sensor Sony. Nie jest większy niż standard 4/3, nie wspominają o ETC.
Hmm, sensor niby bardzo dobry, ale ETC polubiłem, bo w tym wypadku naleśnik 20/1.7 oraz kit pokrywały mi naprawdę kawał ogniskowych do filmów.
Sprytne, nie zauważyłęm tego kółka wcześniej.
Ale nadal uważam, że wystarczyłaby możliwość ustawienia alarmu na wartości ISO większe niż jakaś wybrana przez użytkownika.. Jeszcze jedno kółko w GH3 to już pewnie byłaby lekka przesada.
Trudno posądzać Janka o onanizm, ale z tym i ma rację i jej nie ma.
Ma: Kółka z widocznymi piktogramami zapobiegają spieprzeniu fotki.
Nie ma: GH3 ma 5- słownie: pięć FN guzików i kilka kółek, w tym jedno pewnie "z wciśnięciem".
Super sprzęt szkoda, że sensor kastrat.
Nie
Cytat:
Like the Lumix G DMC-GH2, the GH3 uses a multi-aspect ratio sensor. As you can see in the illustration below, it's slightly 'oversized', meaning that at any given aspect ratio the camera only uses a crop from the total available sensor area.
Piszą, że jest multi-aspect, a w danych technicznych rozdzielczość jest największa dla 4:3 ;)
Coś tam jest namieszane, ale mam nadzieję, że dane mają poplątane i wiedzą, o czym piszą w preview.