Jeśli nie zależy ci na tych dwóch milimetrach w szerokim końcu to bierz 14-54. Jest znakomite, szybkie, ostre, o wiele tańsze a zaoszczędzone pieniądze możesz wydac na inny osprzęt.
Wersja do druku
Jeśli nie zależy ci na tych dwóch milimetrach w szerokim końcu to bierz 14-54. Jest znakomite, szybkie, ostre, o wiele tańsze a zaoszczędzone pieniądze możesz wydac na inny osprzęt.
Kiedyś na forum wdziałem sample z12-60 na szerokim końcu - chyba nawet twojego autorstwa, orientujecie się jak to jest na szerokim w 14-54? beczkuje bardzo?Cytat:
Zamieszczone przez Oleryk
Na pewno nie moje, ja mam 11-22 i 14-54.
Nic nie beczkuje, no moze minimalnie ale mniej niż 12-60.
Tu http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6269&p=2 masz przykłady (tablica testowa) a w sieci jest cała masa innych. Poguglaj :)
PS
To szkiełko jest lepsze od Leiki 14-50 a to już o czymś świadczy :)
Z 12-60 na razie jest pewien problem- dostępność w PL jest problematyczna.
Ponadto jest całkiem sporo egzemplarzy wadliwych bądź też zawieszających się podczas użytkowania.
Ostatecznie kupiłem 14-54.
poguglać poguglałem , wolałem mieć jednak opinię z pierwszej ręki. fajnie by było mieć 12mm ale skoro sytuacja niepewna to warto poczekać - podejrzewałem, że tak się to skończt :D. dzieki za koment
Panowie, odpuśćcie sobie te osobiste urazy! Nowy rok się zaczął. Ad rem, 14-54 to bardzo dobre solidnie wykonane szkło i pewne. Nie słyszałem, aby komuś coś w nim padło. Po prostu pewniak! 12-60 jest też super, ale to "świeżynka", obarczona grzechami młodości. No i jest to nowość, a za nowość się płaci więcej. Jeśli jestem przekonany, że zakres 14-54 jest za wąski na moje potrzeby i chcę koniecznie szerzej i szybciej o ułamek sekundy i mam tyle "kasy", to kupuję 12-60. Ja świadomie i z premedytacją wybrałem 14-54. Mnie się już nie śpieszy, starszy już jestem, żyję już na wolniejszych obrotach, więc wolałem zaoszczędzone w ten sposób złocisze przeznaczyć na dalsze zakupy. Decyzja oczywiście należy do kupującego. Ważne, że jest wybór.
14-54 tym bardziej jest atrakcyjny jeśli można go kupić za coś około 1100zł, a można trafć go za tę cenę tylko trzeba mieć refleks ;)Cytat:
Zamieszczone przez cadman
Ja nabyłem "używki": 14-54 z ponad roczną gwarancją za niecałe 1400 oraz 50-200 bez gwarancji za 2500. Szkła są w stanie bardzo dobrym. Nie widać na nich śladów użytkowania. Pochodzą od ludzi, którzy widać dbali o sprzęt. Jestem bardzo zadowolony z ich zakupu. Z użytkowania również. Polecam.
Albo mieć kogoś za wielką wodą. Do mnie przyleci to szkiełko w drugiej połowie stycznia właśnie za taką kasę - nówka.Cytat:
14-54 tym bardziej jest atrakcyjny jeśli można go kupić za coś około 1100zł, a można trafć go za tę cenę tylko trzeba mieć refleks ;)
Pozdrawiam
No to brać, bo to zacne szkło :!: