-
W okolicach Warszawy
Wczoraj mieliśmy niezłą burzę... Okazja do zdjęć idealna, aparat chodził niemal non stop. Niestety po imporcie zdjęć i obejrzeniu ich w wysokiej rozdzielczości, okazało się że nieskończoność w moim kitowym obiektywie to nie w tę stronę się ustawia ;-)
Szybki powrót na taraz ze statywem i resztą sprzętu, udało się złapać ostatni błysk:
Letnia burza
-
A ja wczoraj nic nie mogłem upolować, wszystko szło obok :(
-
2 załącznik(ów)
No to i ja korzystając z zawartych tutaj rad wczoraj próbowałem swoich sił a raczej cierpliwości. No i udało mi sie cos takiego :-)
-
U mnie burza też była kiepska, zrobiłem składankę z kilku ujęć ;-)
http://lh4.ggpht.com/magnum.fotos/SH.../skladanka.jpg
-
2 załącznik(ów)
mnie się udało coś jeszcze ustrzelić, ale niestety deszcz mi kapnął na obiektyw :(, jednak i tak mi się wydaje, że ta we wcześniejszym moim poście jest najfajniejsza :)
-
mam takie pytanie jako laik:
ostatnio bawilem sie burza na nowym e510.
Robilem na priorytecie migawki, chwycilem ze dwa pioruny na czasie 6 sek. Potem zmienilem czas na dluzszy (np > 30sek) i co dziwne, blyski ktore byly w kadrze w ogole nie wyszly na focie. Ma ktos pomysl z czego to moze wynikac? Robilem to juz na korekcie ekspozycji -0,7 chyba. Ale zdziwiony tym faktem wrocilem na 0,0 a blyskow dalej nie bylo. Czy na przyklad redukacja szumow jest w stanie usunac blysk? Dodam ze po chwyconych piorunach zmienilem okno na takie, w ktorym wkadrze mialem tez latarnie ulicy, ale dosc odlegle. Zgupialem nieco przynam sie szczerze :)
-
Wydaje mi się że jak błysk będzie za słaby to się nie zarejestruje. Tak samo jak rozświetlone niebo piorunem który miałeś za plecami.
-
dajcie lepiej coś w temacie, czyli "piękne zdjęcie" :D:D:D
-
Cześć
Fajny wątek, także interesuje mnie to piekielne zjawisko - jednak nie miałem okazji i możliwości sfotografować.
Cytat:
Zamieszczone przez
lucca
..........
- niesamowite :shock: :shock:
Tylko bądźcie ostrożni, bo może koło Was stać kilkudziesięciometrowa wieża, a wyładowanie "skoczy" sobie obok koło Waszego statywu. :-P
Pzdr
-
mam nadzieję, że po dzisiejszej nocy wątek rozkwitnie...