No właśnie.. a ponieważ wylądowałem w Panasie - celowość trzymania E30+12-60 jest dla mnie coraz bardziej wątpliwa.
Poczekam aż sprzedasz swój :)
Bardziej żal będzie mi 50-200, uwielbiam robić nim zdjęcia.
Wersja do druku
Szkoda, że znowu nie ma dla mnie obiektywu. 35mm to zdecydowanie za mało, a przy cenie zestawu z tele zrobi się pewnie dycha (i niewygoda, bo trzeba dwa body nosić, albo - co jest jeszcze mniej wygodne - zmieniać szkła). Jedyna nadzieja na tanie 12-60 z drugiej ręki, do widoczków będzie okej.
Ja tam się ich obu nie pozbywam, póki co przyjedzie EM-5, jest EPL-1 obu nimi da się robić z tymi obiektywami moje foty, a w miarę potrzeby mam dostęp do obiektywów mikro S.7,5, 14-42, 14-150,12-50, 14/2,5, 20/1,7,45/1,8, i mam nadzieję 75/?. mimo wszystko czekam na E-70/E-7, do 12-60 , 50-200 i 9-18 wszystkie ze stajni ZD. Będzie też lada moment EPL-1 IR. Na moje amatorskie potrzeby na najbliższy sezon wystarczy.
SLR Gear właśnie przetestował 12-35X
http://www.slrgear.com/reviews/showp...ct/1518/cat/69
ten ichni blur index dla 12-35 na kazdej ogniskowej poczawszy od 2.8pokazuje wartosci na poziomie dobrej stalki czy tez 7-14.
jesli inni to potwierdza to chociaz wiadomo za co te pieniadze :)
No ciekawie się zapowiada, pozostaje czekać na więcej testów i rynkową cenę ;)
Mówili przecież, że to będzie najlepsze szkło i jak bardzo - podczas projektowania - pomogła im dotychczasowa współpraca z Lajką. Mimo wszystko nie widzę tego 2.8 i $1300 obok siebie. Liczyłem się z ostrym wejściem ($1,05k), ale to jest przegięcie. Mimo to jestem pewien pewien, że szkło będzie w USA na zapisy, ktoś, kto zarabia na wideo łyknie/łyknął to wczoraj. Zhaczone GH2 z taką optyką, stabilizowaną, na nowo zdefiniuje jakość 1080p z ręki, imho ;)
Dlatego cieszy mnie, że Sigma już produkuje dla bezlusterkowców, a Tamron w sumie się oficjalnie zapowiedział w nowym katalogu szkieł do u43. Szkoda tylko, że nie powiedzieli nic więcej ale liczę po cichu na konkurenta dla tytułowego 12-35 X. Moje 17-50 2.8 na Nikonie daje radę :)