1 załącznik(ów)
Warsztaty Olympus i Cyfrowe.pl Gdańsk
Narazie jedno, gdyż warsztaty były wczoraj...
33Załącznik 56025
Odp: Kilka zdjęć z moich zbiorów
Nie wiem dlaczego dokładnie ale ta pani mnie przeraża..
Cytat:
Zamieszczone przez
kurokial
Nie wiem dlaczego dokładnie ale ta pani mnie przeraża..
To nie dobrze jak kobiety Cię przerażają :)
Rozumiem, ze to takie pierwsze proby portretowe?
Warsztaty tez pewnie nie pozwalaly na jakies wieksze mozliwosci dialogu z modelka.
No coz...
Konwersja do B&W niespecjalnie udana. Wszystko zbyt rozmyte.
Samo zdjecie tez ma problemy z ostroscia. Na pewno nie ma jej tam gdzie bym jej szukal.
Wydaje mi sie tez, ze probowano wymiziac skore modelki.. ale raczej nie wyszlo to najlepiej.
No i jeszcze usta.. a konkretniej to co sie z nimi dzieje, choc to juz raczej nie wina fotografa, ani modelki tylko samej specyfiki "warsztatow" gdzie nie zawsze uda sie pstryknac to co sie chce i w tym wlasciwym momencie.
T.
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Rozumiem, ze to takie pierwsze proby portretowe?
Warsztaty tez pewnie nie pozwalaly na jakies wieksze mozliwosci dialogu z modelka.
No coz...
Konwersja do B&W niespecjalnie udana. Wszystko zbyt rozmyte.
Samo zdjecie tez ma problemy z ostroscia. Na pewno nie ma jej tam gdzie bym jej szukal.
Wydaje mi sie tez, ze probowano wymiziac skore modelki.. ale raczej nie wyszlo to najlepiej.
No i jeszcze usta.. a konkretniej to co sie z nimi dzieje, choc to juz raczej nie wina fotografa, ani modelki tylko samej specyfiki "warsztatow" gdzie nie zawsze uda sie pstryknac to co sie chce i w tym wlasciwym momencie.
T.
Tak... moje pierwsze kroki w portrecie. Niestety nie było możliwości indywidualnej pracy z modelką. Światła były ustawione. Byly trzy nadajniki i ludzie pstrykali. Ciasno. Myślałem że będzie możliwość odrobiny nauki, ale cóż... Bardziej to bylo nastawione na reklamę firm. Modelka nie miała zbyt gładkiej cery, no i usta są jej naturalne.
Odp: Warsztaty Olympus i Cyfrowe.pl Gdańsk
Cytat:
Zamieszczone przez
aldii
Lepiej by wyszlo jak bys zone,dziewczyne zaprosil na spacer i na spacerze zrobil pare ujec.Jesli na warsztatach pozwalaja na wykonywanie takich kadrow z takim swiatlem to naprawde lepiej w nich nie uczestniczyc.Szkoda czasu i kasy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Lepiej by wyszlo jak bys zone,dziewczyne zaprosil na spacer i na spacerze zrobil pare ujec.Jesli na warsztatach pozwalaja na wykonywanie takich kadrow z takim swiatlem to naprawde lepiej w nich nie uczestniczyc.Szkoda czasu i kasy.
Bo to sa "warsztaty". Bardziej nastawione na pokaz sprzetu ogolnie, a nie na doskonalenie swoich umiejetnosci.
Od tego sa warsztaty w Zlodziejewie :)
T.
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Od tego sa warsztaty w Zlodziejewie :)
T.
Oj nie.Thomasso.Tylko nie ty.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Oj nie.Thomasso.Tylko nie ty.
Nieee.. ja nie. Luzik.
Ale, ze co? Niedobre to? :roll:
T.
1 załącznik(ów)
Lampy w studio były ustawione po bokach modelki, wiec wystarczyło, że włosy opadły jej na twarz i już tworzyły się cienie.
Zdjęcie wykonane na zewnątrz.
34Załącznik 56034