Jak dla mnie lepiej ;) Miłego urlopu ;)
Wersja do druku
Jak dla mnie lepiej ;) Miłego urlopu ;)
Urocze te kfiatuszki. :wink: Pierwszy kadr jakoś bardziej mi leży, w drugim GO się mogła chyba nieco lepiej rozłożyć.
Po długiej nieobecności melduję, ze wróciłam z voyage różnych :wink:
Zwiedziłam różne fajne miejsca ale gwóźdź programu był niewątpliwie przejazd przez Kosowo. Tego ne da się opisać... Meksyk na całego! Jakiś chaos komunikacyjny (jazda pod prąd, ludzie biegających między samochodami, brak kierunkowskazów itp.) i nie tylko, druty kolczaste, kalaszniki... Wszędzie pełno wojsk NATO i ONZ.
Jakie było nasze zdziwienie kiedy czekając się wbić (bo inaczej tego się nie da nazwać) do ronda słyszaliśmy: Halllloooooo, Polskaaaaaaa. Odwróciłam się, a obok KFOR z Polską flagą. Chłopaki postawili oczy jak 5 zeta i powiedzieli, że odkąd stacionują w Priśtinie to jeszcze polaka nie spotkali i pytali skąd się tu wzięliśmy :shock:
Pomimo, że aparat miałam pod ręką nie odważyłam się wysiąść z samochodu i robić zdjęć. Teraz to trochę żałuję ale trudno się mówi :???:
Ale szczerze mówiąc jak przekrociliśmy granicę z Czarnogórą wszyscy odetchnęliśmy z ulgą :roll:
Potem już było faaaaajnie i ciepło. Zapełniłam prawie 16GB kartę i teraz próbuję znaleść czas na obejrzenie i obróbkę tego wszystkiego. Będę zapodawać prawdobodobnie po jedną fotę. Poniżej panoramka z między Dubrovnickimi wysepkami :wink:
To czekamy na prezentacje ;)
po jednej :grin:tylko po jednej:wink:
pozdrawiam
oj to będzie ciekawie :grin: wyprawa musiała być przepiękna :lol:
Nooo to szefowo czekam na fotki :) Zwlaszcza, ze sam prawie mialem okazje obejrzec Kosovo na zywo, ale niedobry mozdzierz pare lat temu pokrzyzowal nam plany ;) Z przyjemnoscia zobacze co mnie minelo ;)
Dzięki wszystkim którym się zechciało wpaść i napisać parę słów :grin:
Budva w Czarnogórze to urokliwe miasteczko nad Adriatekiem tonące w słońcu, ekzotycznymi roślinami oraz zapachu słonej wody. Niewątpliwie najczekawsza rzecz to starówka i mury obronne. Niestety w 1979 w trakcie trzęsienia ziemi miasto bardzo ucierpiało.
Budvę polecam tylko i wyłącznie do zwiedzania, bo tłumy chałasliwych wczasowiczów, na plaży leżak przy leżaku (tak apropo 2 leżki i parasol kosztują 10 euro) i umpa, umpa z barów więc nie słyszałam nawet własnych myśli :evil: No chyba, że ktoś tak lubi :wink:
A, taka ciekawostka. Se euro wogóle wprowadzili, luzaki co :lol:?
No wreszcie jakieś zdjęcia! :wink:
na pierwszym strasznie szkoda tych przepałów, byłoby świetne! :)
drugie podoba mi się :grin: kojarzy mi się z .... "Brama Katharsis" :grin: MZ najlepsze z tej serii :wink:
trzecie najmniej mi się podoba, kar wydaje się strasznie chaotyczny, ale pierwsze dwa na duży plus :wink:
PS. czekam na kolejne :mrgreen:
Witaj !
fakt 29 'midzio z bosiem' można się zapatrzeć i ciągnie co by po tych schodkach sobie wejść :grin: .