Fakt. Forever_k3w bardzo sprawnie i ladnie. O to mi chodzilo :)
T.
Wersja do druku
Fakt. Forever_k3w bardzo sprawnie i ladnie. O to mi chodzilo :)
T.
Przypadkowa próba makro. Wracając ze spaceru zastaliśmy przy domu niespodziewanego gościa. Nie dysponuję obiektywem makro choć wtedy ciężko byłoby zbliżyć się na odpowiednią odległość, zwłaszcza że do ważki miałem pod górkę. Zdjęcie zrobione więc "gołym" 40-150 i trochę obrobione, choć nie do końca wiedziałem jak ugryźć tą ważkę ;) Oczywiście jeśli ktoś ma ochotę ją przerobić nie ma problemu - zapraszam :)
No ładna ta ważka. Tylko MSZ mogł byś zjechać delykatnie z kontrastem. Widać też, że w ostrym słońcu była robiona :wink:
hmm.... woda i pełno przypadków ale i tak dobrze :) pzdr
no to fajnie :) miałem na myśli że ważki jak to kobiety kochają wodę :) a miejska ważka to już coś :) pzdr
Będąc dzisiaj przy okazji święta miodu i wina w skansenie etnograficznym w okolicach Zielonej Góry postanowiłem, oprócz uzupełnienia zapasów ;) , wykorzystać ten czas by popełnić kilka zdjęć. Jak to przy tego typu imprezach zwiedzający skansen ludzie nie pomagali. Permanentne wchodzenie w kadr i nie zwracanie uwagi na to, że ktoś próbuje robić zdjęcia potrafi skutecznie popsuć zabawę. Kilka ujęć udało się jednak zrobić, więc chciałbym się nimi z Wami podzielić, jak zawsze licząc na poprawki i podpowiedzi na przyszłość.
Dla mnie, z tej wrzutki, czwarte (45) i piąte (46).
Piąte jednak przyciąłbym z prawej tak, aby po prawej stronie ławeczki było tyle samo ile z lewej strony okna.
Podobają mi się ostatnie 3 zdjęcia. Nie wiem, czy ostatniego też nie widziałabym w kolorze jednak.