No są trochę ciemne:( Może masz coś nie tak z monitorem? Czy może na lapku obrabiasz?
Wersja do druku
No są trochę ciemne:( Może masz coś nie tak z monitorem? Czy może na lapku obrabiasz?
No na lapku,i w najbliższym czasie się to nie zmieni,wiem mam problem aż oczy bolą....
To dobrze :) Zmiana będzie od razu widoczna :)
Forever_k3w dla ścisłości napisałem "w najbliższym czasie się to NIE zmieni",więc wcale nie będzie dobrze,no ale wyjścia nie ma radę dam.
sorry za niedoczytanie....:oops:
34.To krzaki Śnieguliczki białej a 35.To część pałacu Promnitzów w Żarach.
Zwróciłem uwage jedynie na zdjęcie budynku przez tunel czy bramę bo sposób patrzenia interesujący. Pozostałe w mrocznej ciemnej tonacji bez światła nie przekonują.
Brak odpowiedniego światła zabija przekaz tych ostatnich zdjęć. Widać ponurowatość jesieni, czuć wilgoć przewijających się nad głową chmur. Kadry się jeszcze bronią, ale to światło deklasuje fotki.
Proponuję do czasu obrabiania fotek na lapku, żebyś bardziej rozjaśniał obrabiane zdjęcia. Najlepiej jasność porównaj u siebie i u kogoś na normalnym monitorze, będziesz wtedy miał jakiś delikatny pogląd ile jasności powinno być.
Witam,na początku chciałbym podziękować za Wasze porady.Wiem że jasność jest bardzo ważnym elementem obróbki,a ja na lapku mam ograniczone pole manewru więc jeszcze przez jakiś czas proszę o odrobinę wyrozumiałości.Postaram się korzystać w miarę możliwości z rady kowalikstera.