Fuji S5Pro na alledrogo...
http://www.allegro.pl/item171632892_...c_s5_pro_.html
7tyś za samo body, no nie wiem :)
pozdrawiam
Wersja do druku
Fuji S5Pro na alledrogo...
http://www.allegro.pl/item171632892_...c_s5_pro_.html
7tyś za samo body, no nie wiem :)
pozdrawiam
jaaakie google madre albo cena bliska temu, co widzialem w japoniii - wyliczylem 6400 a tu 6900Cytat:
Zamieszczone przez willow32
poprosze o rawy, poniewaz ten aparat ma koszmarne jpegi, trudno mi ocenic aparat
Znam tego Pana osobiście - sprzęt ktory sprzedaje nie ma gwarancji polskiej, ani nawet niemieckiej czy z jakiegokolwiek innego kraju tylko tzw gwarancję sprzedawcy czyli jego.Cytat:
Zamieszczone przez willow32
Sprzetu fizycznie nie ma - proponuje "sprowadzenie".
Odświeżam zeszłorocznego kotleta ;-) Cena S5Pro obecnie jest niska - w każdym razie mogę sobie kupić bez doktoryzowania się nad słusznością wyboru i wielkich dylematów. Nie ukrywam, że wstępnie się trochę napaliłem na tą puszkę.
Chcę puszkę głównie do kotleta. Nie ukrywam, że bagnet Nikona traktuję jako zaletę. Oczekuję niezłego wizjera, ergonomii, dwóch kółek... Oprócz ergonomii (D200 b. dobrze mi leżał w ręce) do S5Pro ciągnie mnie rzekoma rozpiętość tonalna - jak znalazł przy kotlecie. Obecnie nie chcę wydawać więcej na puszkę, szkła będą kosztować więcej i wolę tu dołożyć. Ze szklarni na pewno kupiłbym 50/1.4 lub 1.8 - dla płytkich GO, portretów i jakiś uniwersalny względnie jasny ZOOM - tu miałbym dylemat - nie znam systemu szkieł Nikona - jakby było coś ala 14-54 to super. Jakieś sugestie?
Pościągam jeszcze RAWy i zobaczę jak mi się to będzie wołać...
Jak myślicie - czy aktualnie kupowanie tego Fuji ma sens:?: - interesują mnie głównie argumenty na nie - mogące dać mi do myślenia...
Jak szukałem sobie nowego systemu, to odrzuciłem Canona i Nikona ze względu na ceny obiektywów. Masz argument na nie :-)
Ja też się nie rozstałem z Olkiem przecież :-)
Jedyny argument który mogę podać>
Zabawy z bro... ze sprzętem kończą się brakiem czasu na fotografowanie.
Spędzisz pół życia na jojczeniu się z żółtkami o wyborze właściwego egzemparza szczęśliwej serii jakiegoś obiektywu którego po licznych testach zamienisz na jakiś inny ponoć lepszy a ten rozmienisz na 2 kultowe stałki które będziesz nosił ze sobą oczekując cudu który pozwoli Ci mieć tą akurat właściwą zakręconą by uwiecznić tą niepowtarzalną chwilę która właśnie odeszła w p...
Ostatnim stadium będzie wypisywanie postów z licznymi smilami, opowieściami z tysiąca i jednej nocy o chińszczyźnie, audiofilstwie, plusach dodatnich i ujemnych oraz onomatopejami rodem z późnego Gomułki wraz z nieśmiertelnym >"hehehe", "hihihi", "auuuu" "fiuuuu" -na koniec nastąpi zgon intelektualny z głową w nocniku.
Podaruj sobie odrobinę luksusu i zacznij od sprofilowania monitora oraz zakup drukarki fotograficznej z systemem CISS > to taki rodzaj nirwany :)
Wiesz że kiedyś niektórzy wszędzie widzieli czarownice>?<
Kończyło się to ich szybkim banowaniem zanim by doliczyć do ... 2... :)
Szminka Ci się wyjechała!