Cytat:
Zamieszczone przez cra3y
Może klient miał "lock'a" na karcie :twisted:
Wersja do druku
Cytat:
Zamieszczone przez cra3y
Może klient miał "lock'a" na karcie :twisted:
:D nawet bym powiedział bardzo ciekawa, a mimo to chętne się znalazł :roll:
Pewnie sprowadzony od wujka z USA i nie ma karty gwarancyjnej. Jest w ogóle serwis pentaxa w Polsce???
Owszem, jest serwis. Do syfry Apollo (bez komentarza) zaś do analogów Foto-Serwis Piotra Rendaszki w Gdyni - klasa sama w sobie.
2 tys to swietna cena za taki sprzet i taki obiektyw, ciekawe tylko czy te wade sie da usunac, bo po co komu aparat, ktory nie robi zdjec? :mrgreen:
Na 98% to jest egzemplarz przedprodukcyjny/pokazowy w którym po prostu zablokowano możliwość zapisywania zdjęć. Pojawiły się takie przed oficjalnym terminem sprzedaży w Polsce. Zakładając cenę 1700zł za nowy obiektyw 16-45/f4 Pentaksa to gość zapłacił 300zł za korpus K10D - no nieźle, nieźle :-)Cytat:
Zamieszczone przez suchar
Ps. W Pstryku ten obiektyw kosztuje 2109zł, czyli kupujący zarobił 109zł na czysto ;-)
Swoją drogą to przed pojawieniem się K10D ten obiektyw kosztował w Polsce około 1600zł a teraz zdrożał, nie podoba mi się to.
Słyszałem, Radek, że męczyłeś wczoraj Kadyszkę - między innymi w temacie porównania dynamiki matrycy z D80. Mógłbyś skrobnąć słówko na ten temat?
Mógł bym, ale musze znaleźć czas na porządne opracowanie materiału. Z przypadkowo wybranych zdjęć wynika, że dynamika K10d jest OK, nawet większa od d80, jakość kita (pomijając tragiczne dystorsje) jest bardzo OK. AF jak poprawili, to daleka przed Pentaxem jeszcze droga.Cytat:
Zamieszczone przez Michu (Pentax)
Overall - Aparat bardzo fajny.
Pozdrawiam
Ale Pstryk zawsze był taki sobie, jeśli chodzi o ceny. W e-cyfrowe już "tylko" 1799. Ale to chyba najtańsza oferta.Cytat:
Zamieszczone przez gebi
Dzięki. Akurat na dynamice zależało mi najbardziej - zwłaszcza po wynikach testu Dpreview. Czekam więc, aż uda Ci się znaleźć czas na dogłębniejsze analizy.