No są, są. Również czekam.
Wersja do druku
No są, są. Również czekam.
Czyżby ominęły mnie jakieś konkrety w kwestii najbliższych planów Olka dotyczących obiektywów? A może Wielki Admin uchyli rąbka tajemnicy?Cytat:
Zamieszczone przez fotomic
Czyżby ominęły mnie jakieś konkrety w kwestii najbliższych planów Olka dotyczących obiektywów? A może Wielki Admin uchyli rąbka tajemnicy?Cytat:
Zamieszczone przez fotomic
Czy zakładając na ten obiektyw filtr 58 mm poprzez redukcję da radę założyć tulipanka? Mówiąc inaczej ile miejsca jest między tulipankiem a gwintem?
Tak założysz tulipanaCytat:
Zamieszczone przez luc4s
W końcu się doczekałem :) Pierwsze wrażenia... AF faktycznie wolny i cienki, trochę się myli, obiektyw raczej solidnie wykonany, jednak w srodku zauważyłem niewielki pyłek między soczewkami, oczywiście nie ma on żadnego wpływu na jakość, obiektyw na bagnet zaszedł wyjątkowo pasownie. Bokeh mnie rozwalił, zwłaszcza te bliki.
rzeczywiście brzytwa. fajna GO. gratuluję zakupu.
AF wolny? Oj, to nie dobrze... A w porównaniu z czym jest wolny? :> Wolniejszy od 40-150 albo chociaż od kita?
[ej, a gdzie móóój...?! ja też chcę! :(]
Na pewno wolniejszy od 14-54, kita czyli domyślam się, że myślisz o 14-45 nigdy nie miałem, a co do 40-150? Chyba podobnie, z tym, że 40-150 ostrzy łatwiej, tym trzeba na kontrastowe rzeczy ostrzyć, jednak najlepiej wyostrzac recznie, przy tak małej GO czasami AF może złapać ostrość na cos innego. Jednak jakość zdjęc powala :)
a znacie obiektyw makro z szybkim AF? ;)