..chomsky...he he he...kopalnia pomyslow jestes, sie dawno tak nie uchachalem..klaniam nisko ..heheCytat:
Zamieszczone przez chomsky
Wersja do druku
..chomsky...he he he...kopalnia pomyslow jestes, sie dawno tak nie uchachalem..klaniam nisko ..heheCytat:
Zamieszczone przez chomsky
oczywiscie standardowo, nawet nie wyostrzone po pomniejszeniu
022.
023.
no tu juz troche widac szumek... ISO200
mam troche zwierzatek w pelnym kadrze no ale do pokazowego testu to sie raczej nie nadaja. Jako calosc sa niezle ale jak sie wezmie wycinek to widac mega szum (swiatlo zastane jest troche za slabe). Porobilem tez troche w 1:1 ale GO jest masakryczna... wiekszosc planu nieostra - no ale to chyba normalne :P
Do takich ruchliwych zwierzatek, na wietrze, przy swietle zastanym to jakiego trypu pomiaru ostrosci uzywacie?
MF na silnym wietrze to odpada... a C-AF jakos mi dziwnie dziala (w e-300)
Cósik mam wrażenie, że ostrości zbrakło.
......zmartwie Cie - niestety tylko manual..na szczescie pierscien "by the wire" jest idealny do tego celu - uzywam tylko malego pala do doostrzania...jak dojdziesz do wprawy to zostanie Ci z 5 fotek na 100 trzasnietych - ktore mozna ludziom pokazac..nikt nie mowil ze to latwe.. :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Jeronimo
..oczywiscie pamietaj ze to >>>moje macroherezie :mrgreen:
..dzieki Ci za te motyle chociaz.. :DCytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
moim zdaniem jest ostro. Przynajmniej takie mam odczucia jak na lustrzanke (bo jakbym mial przyrownac do C4000z to nie ma wogle o czym mowic... no ale tam jest inna GO). Mysle ze ta fotka pokazuje jak dziala ten obiektyw bez specjalnego przygotowania... i w sam raz pasuje do tego watku (na forum Ocena zdjęć to bym jej nie dal :P)Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
hehe no chyba ze tak :P mam jakies chore zapedy do 1:1 a przy wietrze zrobienie takiego zdjecie IMHO nie jest to mozliwe...Cytat:
Zamieszczone przez Coral
robin102 czy ja dobrze pamietam ze ten obiektyw jest Ci potrzebny do innych celow (allegro itp.). Wrzuc na forum jakies przykladowe fotki tj. packshot'y
Zachecam innych uzytkownikow tego obiektywu do publikacji zdjec "testowych".
Nie wiem czy już było na wszelki wypadek wrzucę:
http://www.foto.com.pl/index.php?id=warsztat&warmore=6
Ciekawy artykuł. Dziękli fotomic :D
poczułem się zachęcony :)Cytat:
Zamieszczone przez Jeronimo
niezbyt udane, bo bestia się ruszała, anyway...
Monster
do domu chciała mi wejść cholera jedna , a ja ją 35-tką po łbie
http://i62.photobucket.com/albums/h1.../P7291058n.jpg