dobra dobra! wiec powiedzcie mi OSTATECZNIE why mimo ze zachwalany E-500 to jednak DUZO opinii nawet znawcow i w testach ostrosc i kolory pozostawiaja a lot to be desired? :mad: brak sil juz...Cytat:
Zamieszczone przez mariush
Wersja do druku
dobra dobra! wiec powiedzcie mi OSTATECZNIE why mimo ze zachwalany E-500 to jednak DUZO opinii nawet znawcow i w testach ostrosc i kolory pozostawiaja a lot to be desired? :mad: brak sil juz...Cytat:
Zamieszczone przez mariush
bo co użytkownik to zdanie....
co bolało w d70... to nie jest powód do sporów... Gary robi nim fajne zdjęcia:)
1. SERWIS NIKONA !!!!!!!!!!! (kto miał z nim styczność ten rozumie)
2. ze się zawieszał namiętnie i często
3. ze kolory były inne niż w Olympusie (są tacy co wolą miękkie kolory)
ale ma on także swoje zalety:)
Tomeczku czym dłużej będziesz pytał tym więcej będzie sprzecznych opinii.... większość użytkowników to starzy wyjadacze.... i już chcieli by do aparatów z wyższej półki, a Olek takiego nie ma ... więc są sfrustrowani:)
najlepiej popytaj świeżych Oli maniaków typu Rafał Czarny, no nie wiem kto tam jeszcze ostatnio kupił e-500 na pewno się znajdzie... bo ci co już posiedzieli z rok... nie mają na co wydać swoich pieniążków i się denerwują:D
eee no tak w sumie prawda, tylko ze ja znowu w poprzek, bo pomyslałem o kompakcie i zanabyłem ostatnio C-55. Wada dslr sa gabaryty i waga, jak wiem, ze nie potrzebuje szybkosci AF, czy "wysokiego" ISO, to zabieram w kieszen C-55 i mam pełen komfort i oraz jestem bardzo zadowlony. Dlatego proponuje zestaw E-500 plus Sp-500 albo jeszcze lepiej D50 i SP-500...Cytat:
Zamieszczone przez andytown
tomaszeks23, co znaczy " a lot to be desired"? :shock:
ps pobawie sie tymi suwaczkami co by grysik był fajniejszy :)
a lot to be desired - niektorzy na tym forum mowili mniej wiecej w tym tonie o kolorach i ostrosci w niektorych warunkach jakie czynil E-500..
takze sie zgadzam ze na teraz lepiej kupic d50 i szkla niz d70s i gorsze szkla
Biorąc pod uwagę budzet Tomka, to tutaj chyba nie bedzie kasy na d50 i lepsze szkła, i zostaje jednak E-500 i trochę większe kompromisy.
Eeee tam z każdej cyfrowej lustrzałki można zrobić podobne foty jeśli się ma się dobre umiejętności obsługi Ps lub innego poprawiacza, teraz to w dużej mierze jakość i efekt końcowy zdjęcia leży po stronie obróbki komputerosem. Jeśli nie E500 to ja bym kupił samo body D70 i jakąś słałkę np 50 mm na poczatek , kiedyś wszyscy focili na 50 i było OKi nawet nie myśleli o innych obiektywach
Ja swojego Olka dostalem jakies 15 minut temu. Jeszcze go nie rozpakowalem, ale jak wroce do domu i zloze gnata, to trzask migawki bedzie nioslo po calym osiedlu ;)Cytat:
Zamieszczone przez andytown
robin 102 - z tymi 50 i stałkami to trochę dzwięk starej melodiii.... tomeczkowi na pewno stałki w tym momencie nie są potrzebne... rozumiem ... ale czasy ze miało się Zenita i 55 mm obiektyw już minęły..... :)
;)
i to jest najwazniejsze - robic dobre zdjecia! popieram!Cytat:
Zamieszczone przez Eddie
no właśnie chodzi o to że by jak najmniej dotykać się później do usuwania wad jakie nam serwuje aparat... po to mówi się o poprwnym BB albo o winietowaniu albo o przyjemnym ziarnie...Cytat:
Eeee tam z każdej cyfrowej lustrzałki można zrobić podobne foty jeśli się ma się dobre umiejętności obsługi Ps lub innego poprawiacza, teraz to w dużej mierze jakość i efekt końcowy zdjęcia leży po stronie obróbki komputerosem.